Κοινωνία

Βιασμός 12χρονης: Έρχονται νέες συλλήψεις παιδοβιαστών- Ποιοι είναι στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Σοκαρισμένη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τις αποκαλύψεις σχετικά πως ένα μικρό κορίτσι οδηγούνταν με τη βία σε έναν φρικιαστικό «δρόμο» όπου ουσιαστικά θα την καθιστούσε «επαγγελματία συνοδό»!

Μέχρι και την Τετάρτη είχαν προφυλακιστεί τέσσερα άτομα, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τον 36χρονο.

Και όλα αυτά γίνονται, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται διεξοδικά έτσι ώστε να φτάσουν στην άκρη του νήματος, δηλαδή σε όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, που συνομίλησαν και βίασαν το κοριτσάκι.

Μάλιστα χθες αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Live News από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο ότι και ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην ΓΑΔΑ συνομιλούσε με την 12χρονη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος έδωσε εντολή να τεθεί ο συγκεκριμένος αστυνομικός αμέσως σε πειθαρχικό έλεγχο, με τους ανθρώπους της ΕΛΑΣ να διερευνούν τι ακριβώς έγινε μεταξύ του νεαρού αστυνομικού και του μικρού κοριτσιού.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το newsit.gr, αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των ατόμων τα οποία προσέρχονται αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσουν στις αστυνομικές αρχές, για να ενημερώσουν την αστυνομία ότι συνομιλούσαν κανονικά με την 12χρονη η ότι έμπαιναν στην εφαρμογή αλλά δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν πολύ μικρότερη από όσο έλεγε η 12χρονη.

Παράλληλα εξετάζεται το εάν ο 53χρονος Ηλίας Μίχος δρούσε ως μαστροπός και πριν τον Ιούλιο.

Πώς ο Μίχος προσπαθούσε να μετατρέψει τη 12χρονη σε «επαγγελματία συνοδό»

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε ο ANT1 ο Μίχος φέρεται να βιντεοσκοπούσε και να φωτογράφιζε τη 12χρονη και εν συνεχεία να πουλούσε τις φωτογραφίες στο dark web μέσω σχετικών σελίδων. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα που ερευνώνται από την αστυνομία, σύμφωνα με την ίδια εκπομπή, είναι 25 που είχαν σχέση με τον οίκο ανοχής, καθώς είχαν επισκεφθεί το σπίτι - κολαστήριο για τη 12χρονη, ενώ τα άλλα 10 είναι ψηφιακές επαφές, άτομα που επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Σχετικά με τα ραντεβού μέσω διαδικτύου, φαίνεται πως εκεί είχε στηθεί κύκλωμα με επικεφαλής τον Ηλία Μίχο. Το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε ανέφερε ως υπαρχηγό τον «Μιχάλη» που ελέγχεται από την αρχή της υπόθεσης όπως και δύο ακόμη πρόσωπα, τον «Δημήτρη» και τον «Ιωσήφ». Όπως ειπώθηκε και οι τρεις έχουν τακτοποιηθεί με τις Αρχές να προσπαθούν να τους «δέσουν» με την υπόθεση ώστε να προχωρήσουν σε συλλήψεις κάτι που για πολλούς ίσως είναι και ζήτημα ωρών.

Τα 51 προφίλ και οι έως και 80 παιδοβιαστές

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο ο Ηλίας Μίχος άνοιξε στην 12χρονη συνολικά 51 προφίλ στην εφαρμογή Blindchat, από τα οποία τα 35 ήταν δοκιμαστικά, δηλαδή χρησιμοποιήθηκε η δυνατότητα δωρεάν εισόδου που υπάρχει για τις γυναίκες, ενώ τα υπόλοιπα 16 περιείχαν πρόσθετες πληροφορίες, όπως το email και η ηλικία του χρήστη. Τρία από αυτά είχαν ως φωτογραφία προφίλ τη φωτογραφία της 12χρονης. Η πρώτη δοκιμαστική είσοδος στην εφαρμογή που πραγματοποιήθηκε με τα στοιχεία του κοριτσιού ήταν στις 25 Μαΐου πριν ακόμα κλείσει τα 12 της χρόνια. Το προφίλ αυτό έμεινε ενεργό έως τις 31 Μαΐου της ίδιας χρονιάς και στο διάστημα αυτό, όπως προκύπτει από την έρευνα ο χρήστης (πιθανότατα ο Μίχος) συνομίλησε με 24 χρήστες. Η ημερομηνία τελευταίας χρήσης της εφαρμογής προκύπτει πως είναι η 22α Αυγούστου, καθώς έχει καταγραφεί συνομιλία με το όνομα χρήστη της ανήλικης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «Βήματος» Βασίλη Λαμπρόπουλο εκτός από τον οίκο ανοχής υπάρχουν πληροφορίες πως ίσως να βρεθούμε και μπροστά στην ύπαρξη ενός μικρού ξενοδοχείου στο οποίο ο Μίχος μετέφερε τη 12χρονη προκειμένου να την παραδώσει στα χέρια των παιδοβιαστών. Το κοριτσάκι κατέθεσε ότι ο Μίχος την πήγαινε σε έναν οίκο ανοχής – τον οποίο και περιέγραψε, μάλιστα – και εκεί, έναντι αμοιβής, την εξέδιδε σε «πελάτες», τουλάχιστον πέντε τη φορά, δήλωσε η 12χρονη, οι οποίοι την βίαζαν, αφού πρώτα την είχε βιάσει ο 53χρονος! Οι Αρχές ερευνούν επισταμένα το θέμα με τον οίκο ανοχής, ενώ ο αριθμός των πιθανών βιαστών της 12χρονης, σύμφωνα με το Βήμα, «ζαλίζει», αφού καλά πληροφορημένες πληγές κάνουν λόγο ακόμη και για 80 άτομα, αριθμός ο οποίος προκαλεί φρίκη.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Όλα δείχνουν ότι " έσπασε" το ουκρανικό μέτωπο-Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι εισήλθαν ήδη στα βόρεια περίχωρα του Χαρκόβου

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνει συνεχώς εφεδρείες στην μάχη χωρίς αποτέλεσμα-Ρώσος...