Κοινωνία

Καταγγελίες-σοκ για βρεφονηπιακό σταθμό: “Άφηναν τα παιδιά νηστικά”

Οι αναφορές στον Alpha για ελλιπή σίτιση από ανειδίκευτους υπαλλήλους, ακάρεα, κοριούς και κατσαρίδες που περπατούσαν πάνω στα παιδιά και κούνιες, οι οποίες ήταν σε άθλια κατάσταση και θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμούς σε βρέφη, είναι χαρακτηριστικές.

«Μου είχαν πει πως θα με βοηθούσαν να περάσει το παιδί από αλεσμένα σε κομμάτια. Έδωσαν στο παιδί μη αλεσμένη τροφή, κομμάτια, χωρίς να έχουν γνώση και το παιδί κόντεψε να πνιγεί. Δεν ξέρω τι βοήθησε το παιδάκι μου και δεν έπαθε κάποια ζημιά. Το χειρότερο απ’ όλα; Έχω φωτογραφίες με το δέρμα του παιδιού. Ήταν από παλιά στρώματα, κοριοί και μύκητες. Στην κούνια που κοιμόταν το παιδί μου είχε σπασμένο τζάμι… Θα έβαζε το χέρι του κι ένας θεός ξέρει τι θα γινόταν. Το θεωρώ κακοποίηση όλο αυτό, έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου», είπε βουρκωμένη μια μητέρα στην κάμερα της τηλεόρασης του Alpha.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μητέρα ενός άλλου παιδιού έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες με τα σημάδια στο κορμί του παιδιού της.

«Υπάρχουν μωράκια μέσα εκεί που βρίσκονταν και βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν ξέρουμε τι μικρόβια έχουν στο σώμα τους. Το παιδί μου ερχόταν κατά διαστήματα με μούσκεμα όλα του τα ρούχα και δεν ήταν αλλαγμένο, είχε συγκαεί και πολλές φορές όταν πήγαινα να του βάλω κρέμα, έκλεινε τα πόδια του και έκλαιγε. Το παιδί ήταν νηστικό… Το παιδί ζητου΄σε συνέχεια να φάει, όταν το παίρναμε στο σπίτι» σημείωσε μια άλλη μητέρα.

«Εκτός του ότι μας έχει φάει πολλά λεφτά, πρέπει να βρεθούν αυτοί που έδιναν τις άδειες, υγειονομικά, πολεοδομικά, από όλες τις απόψεις», σχολίασε άλλη μητέρα.

«Δεν μας πλήρωνε… μου είπαν για κατσαρίδα στο κεφάλι ενός παιδιού» ανέφερε δασκάλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Alpha μίλησε και μια δασκάλα, πρώην εργαζόμενη στον σταθμό αυτό, που επιβεβαίωσε, στην ουσία, όσα ανέφεραν οι γονείς. «Απο τον τρίτο μήνα (ο ιδιοκτήτης) δεν πλήρωνε καθόλου, τίποτα. Το κτίριο είναι για κατεδάφιση. Δεν έχει ούτε πατώματα σωστά, ούτε τάπητα έξω που παίζουν τα παιδιά. Ήταν σκαμμένος όλος ο τάπητας έξω και βάζαμε παιχνίδια να το καλύψουμε. Υπήρχαν κατσαρίδες. Μου έχει πει κοπέλα που δούλευε εκεί ότι περπατούσε κατσαρίδα πάνω σε κεφάλι παιδιού, δεν το έχω δει με τα μάτια μου, αλλά μου το είπαν. Οι γονείς μπαίνανε να δούνε που κοιμούνται ή πού τρώνε τα παιδιά, αλλά όλα ήταν καμουφλαρισμένα. Όταν ήταν να έρθουν γονείς καθαρίζαμε εμείς, να μη μυρίζουν τα τσιγάρα που κάπνιζε ο ιδιοκτήτης. Οι δασκάλες μαγείρευαν και καθάριζαν… Μέχρι ενός σημείου, τα παιδιά σιτίζονταν κανονικά. Μετά μας είπε ο ιδιοκτήτης πως δεν λάμβανε ΕΣΠΑ και σταμάτησε να πληρώνει. Κάθε χρόνο περνούσε από υγειονομικό έλεγχο… Πρόσεχε να καλύπτει πολύ καλά τα πάντα», είπε η δασκάλα.

Η απάντηση του πρώην ιδιοκτήτη

Για τον «θόρυβο» που προκλήθηκε, τοποθετήθηκε με γραπτή του δήλωση ο πρώην ιδιοκτήτης, τονίζοντας πως όσα είπαν οι γονεις και η δασκάλα αποτελούν «εκδίκηση που μια επιχείρηση έκλεισε ενώ είχαν βολευτεί προφανώς και ξεβολεύτηκαν».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ