Κοινωνία

Κολωνός: Τσουνάμι συλλήψεων από την ΕΛΑΣ! Τα δύο σοκαριστικά βίντεο στο κινητό της 12χρονης- Στην ανακρίτρια σήμερα ο 53χρονος

Η 12χρονη έχει περιγράψει στους αστυνομικούς ότι πήγε σε περίπου 10-15 ραντεβού με άντρες που δυνητικά είναι σε θέση να αναγνωρίσει.

Απομονωμένος και μόνος του στη γυναικεία πλευρά των κρατητηρίων στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ κρατείται ο 53χρονος Ηλίας Μίχος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη στα Σεπόλια. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο κατηγορούμενος - ο οποίος αρνείται όσα του καταλογίζονται – βρίσκεται μόνος του σε κελί στα κρατητήρια, με την Αστυνομία να έχει λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση υπό τον φόβο αντιδράσεων από άλλους συγκρατούμενους του 53χρονου εξαιτίας της φύσης του αδικήματός του.

Το «κατώφλι» της 33ης ανακρίτριας Αθηνών θα περάσει σήμερα ο 53χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κοριτσάκι στον Κολωνό.

Ο κατηγορούμενος πρόκειται σήμερα να απολογηθεί αντιμετωπίζοντας σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών.

Συγκεκριμένα, του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, εμπορία ανθρώπων και νόμο περί όπλων.

Στον ανακριτή και ο 42χρονος

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί και ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του τα στοιχεία του οποίου επίσης δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα με εισαγγελική εντολή. Πρόκειται για τον Ιωάννη Σοφιανίδη ο οποίος κατηγορείται για για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και εμπορία ανθρώπων.

Η υπόθεση έχει σοκάρει. Όπως φέρεται να προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 53χρονος, ο οποίος εμφανίζεται ως το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, δρούσε μεθοδικά ενώ φέρονται να εμφανίζονται ατόμων τα οποία επικοινωνούσαν με προφίλ που ναι μεν φαίνονταν να ανήκαν στη 12χρονη, αλλά στην πραγματικότητα διαχειριζόταν ο κατηγορούμενος.

Η σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο μετά την σύλληψη του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα με εισαγγελική εντολή.

Πως ξεκίνησε όλο αυτό 

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όπως αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στις 3 Σεπτεμβρίου 2022 όταν η μητέρα της 12χρονης πήγε στο Α.Τ. Κολωνού και την επομένη στη ΓΑΔΑ για να καταγγείλει τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της. Εκείνη τη μέρα η θεία της 12χρονης, που ήταν μαζί με το κορίτσι στη Λευκάδα, έστειλε στη μητέρα της screenshot με τα μηνύματα του 53χρονου αλλά είδε και βίντεο με την ανήλικη. Πιο συγκεκριμένα, στο ένα φαινόταν ο μεν Μίχος να προχωρά σε σεξουαλικές προτροπές προς τη 12χρονη και να υπάρχει ένα βίντεο της 12χρονης, που δείχνει σεξουαλική εκμετάλλευσή της. Ακολούθησαν 40 μέρες έρευνας των αστυνομικών για να καταλήξουν στη σύλληψη του 53χρονου και στη δικογραφία τουλάχιστον 1.000 σελίδων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αστυνομικό συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλο, η 12χρονη έχει πει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι έχει συναντήσει 16 «πελάτες» - βιαστές, οι οποίοι έδιναν χρήματα στον 53χρονο για να ασελγούν στο κορμάκι της. Οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν επίσης ότι ο 53χρονος, που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε το κορίτσι από τα 10 του, έκλεινε τα ραντεβού με κινητά - «φαντάσματα» με τους αστυνομικούς να ερευνούν και κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας και παιδοφιλίας.

Ψάχνουν και για άλλα ανήλικα θύματα στη γειτονιά

Οι αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων υποπτεύονται πλέον πως υπάρχουν και άλλα θύματα ακόμα και στη γειτονιά του 53χρονου που βίαζε τη 12χρονη στον Κολωνό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί κάνουν "φύλλο και φτερό" το τηλέφωνο του 53χρονου αλλά και τον υπολογιστή του. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο λάπτοπ του κατηγορούμενου, ένα κινητό και έναν σκληρό δίσκο ενώ στον ένα από τους δύο υπολογιστές υπήρχαν στοιχεία για τη δράση του κατηγορούμενου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα από την έρευνα που γίνεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Όταν θα ταυτοποιηθούν πλήρως αυτά τα πέντε άτομα θα ενημερωθεί ο ανακριτής και εκείνος θα αποφασίσει αν θα τους καλέσει να καταθέσουν και ενδεχομένως να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης.

Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μίλησε στο Star και ανέφερε πως εδώ και ένα μήνα οι έμπειροι συνάδελφοί του από την υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της ασφάλειας Αττικής διεξάγουν έρευνα χωρίς διαρροές.

"Συνήθως από την εμπειρία μου και σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ανοίγουν στόματα, βλέπουμε δυστυχώς πως δεν φαίνεται να υπάρχει μόνο ένα θύμα. Η προσωπική μου άποψή είναι να βγει εισαγγελική διάταξη για τα περίπου 200 άτομα που εμπλέκονται" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος.

"Το ζήτημα είναι λεπτό, αφορά την ψυχή ενός 12χρονου κοριτσιού. Η δικογραφία είναι πολύ δεμένη και ελπίζω όταν φτάσει στο ακροατήριο να μην καταπέσει. Αυτό το προφίλ του ανθρώπου υπεράνω πάσης υποψίας που είχε καλλιεργήσει ο 53χρονος ήταν αυτό που πρέπει να χτυπάει καμπανάκι κινδύνου σε όλες τις οικογένειες να μην εμπιστεύονται τα παιδιά τους" πρόσθεσε.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ