Κοινωνία

Δολοφονία Φύσσα: Νέα, σπαρακτική κατάθεση της μητέρας του-«Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε, ο Παύλος δεν ζει, τον δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή»

Στη δίκη για δεύτερο βαθμό στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής το πρόσωπο των ημερών αναδείχθηκε η Μάγδα Φύσσα, σύμφωνα με το marieclaire.gr. Η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου έδωσε μια σπαρακτική κατάθεση, περιγράφοντας το χρονικό μέχρι το θάνατο του γιου της, που κοινοποιήθηκε ξανά και ξανά στα social media, φωτίζοντας το έγκλημα και την αβάστακτη απώλεια που άφησε πίσω του από την πλευρά της μάνας. Ανάμεσα στα προφίλ που μοιράστηκαν μέρος της κατάθεσής της ήταν αυτό της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Ο Άλλος Άνθρωπος» στο Instagram, με τίτλο «Η Μάγδα Μάνα όλων μάς»:

«Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου. Στις 17 Σεπτεμβρίουχαιρετηθήκαμε. Θα πήγαιναν να πιούν καφέ με την κοπέλα του τη Χρύσα και μετά θα έψαχναν να βρουν να δουν τη μπάλα. Θα πήγαινα στην κόρη μου και είπαμε θα τα πούμε το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

»Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που μας βρήκε. Γύρω στις 2 χτυπά το τηλέφωνο της κόρης μου και είναι ο κουνιάδος της και ζητά να ανοίξει την πόρτα. Σηκωθήκαμε πάνω ξέροντας ότι κάτι κακό είχε συμβεί γιατί ήταν αργά. Ανοίγουμε την πόρτα και αντικρίζω το σύζυγό μου, ένα ωχρό πλάσμα που δεν βρίσκει λόγια να μας πει. Τον ρώτησα τι συμβαίνει και ποιος είναι; Δεν έχει γίνει κάτι κακό, ο Παύλοςχτύπησε και σε θέλει στο νοσοκομείο. Δεν το πίστεψα, δεν θα με ανησυχούσε αν ήταν κάτι απλό ο Παύλος. Έφυγα για το νοσοκομείο, ρωτούσα αλλά κανείς δεν απαντούσε. “Τίποτα δεν έχει”, μου έλεγαν. Φτάσαμε στο νοσοκομείο, ήταν παρά πολύς κόσμος, αλλά κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ρωτούσα τους γιατρούς “πού είναι το παιδί μου, τι συμβαίνει;” και καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι πολύ κακό αλλά δεν ήξερα ποσό κακό. Τους πίεσα πολύ να μου πουν. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε, ο Παύλος δεν ζει. Ότι τον δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή και πως το δολοφόνο τον πιάσανε. Μου είπε ότι δεν γινόταν τίποτα, ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές.

«Φτάσαμε στο νοσοκομείο, ήταν παρά πολύς κόσμος, αλλά κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ρωτούσα τους γιατρούς “πού είναι το παιδί μου, τι συμβαίνει;” και καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι πολύ κακό αλλά δεν ήξερα ποσό κακό. Τους πίεσα πολύ να μου πουν».

»Εκεί χάθηκαν όλα. Ξαφνικά ισοπεδώθηκαν όλα. Με όσο κουράγιο είχα ζήτησα να τον δω. Πήγα και τον είδα. Προσπάθησα να τον ζεστάνω και να σηκωθεί. Δεν ήταν φοβισμένος, δεν ήταν ταλαιπωρημένος. Δεν ήταν φοβισμένος, κοιμόταν. Να τον ξυπνήσουμε είπα. Δυστυχώς ήταν νεκρός. Και εκεί αρχίζει ο εφιάλτης. Πώς να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις το παιδί σου από τη μια στιγμή στην άλλη.

»Ο γιος μου άντεξε τέσσερα λεπτά μαχαιρωμένος για να δείξει τον δολοφόνο του.

»Παρακαλούσε η Χρύσα τους αστυνομικούς για να πάνε στον Παύλο. Έλεγαν, δεν μπορούσαν. Κάποιος συγκινήθηκε και την ακολούθησε. Φτάνοντας είχε γίνει η δολοφονία και αντί να συλλάβουν το δολοφόνο, έβγαλαν χειροπέδες για τον Παύλο, ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και λέει “Με μαχαίρωσε, θα με συλλάβετε και από πάνω;”. Και έδειξε το δολοφόνο του». “Είπαμε όχι και μαχαίρια“, είπε η αστυνομικός τότε, που σημαίνει ότι γνωρίζανε από πριν».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...