Κοινωνία

Ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο: Στους 28 οι διασωθέντες, εντοπίστηκαν άλλοι 3

 Ο μέχρι τώρα απολογισμός κάνει λόγο για 18 νεκρούς και -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- σήμερα εντοπίστηκαν ακόμη τρεις άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων στους 28. 

Tο σκάφος με τους πρόσφυγες – μετανάστες στη Λέσβο βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (05.10.2022) στην περιοχή «Προβοσκίδα», ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι που έφταναν τα 7 μποφόρ. Εκτιμάται ότι στην βάρκα επέβαιναν συνολικά 40 άτομα, τα οποία είχαν αναχωρήσει από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί. Στο ναυάγιο έχασαν την ζωή τους 18 άνθρωποι, 16 γυναίκες, 1 άνδρας και ένα αγόρι περίπου 15 ετών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό – έχει ανέβει στους 28 καθώς εντοπίστηκαν ακόμα τρεις πρόσφυγες – μετανάστες που ήταν στο ναυάγιο, αλλά κατάφεραν να βγουν στην ξηρά. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων αγνοουμένων του ναυαγίου συνεχίζονται και σήμερα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο και στα Κύθηρα για τον εντοπισμό επιζώντων από το άλλο ναυάγιο με μετανάστες – πρόσφυγες που σημειώθηκε επίσης την Τετάρτη (05.10.2022). Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσα είναι τα θύματα του ναυαγίου, παρά μόνο ότι έχουν διασωθεί 80 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι 15. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ