Κοινωνία

Ηράκλειο: «Εξαφάνισε» τα ελαιόδεντρα και τα έκανε καυσόξυλα – Παραλίγο να τον πιάσουν επ’ αυτοφώρω

Η κλοπή στο Ηράκλειο διαπιστώθηκε και οι έρευνες για τον δράστη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Παραλίγο να τον πιάσουν επ’ αυτοφώρω αλλά κατάφερε να ξεφύγει. Πήγαινε ξανά και ξανά στο λιόφυτο και έκοβε ελαιόδεντρα για να τα κάνει καυσόξυλα και να τα πουλήσει. Ο ιδιοκτήτης κατάλαβε αργά τα όσα συνέβαιναν πίσω από την πλάτη τους. Τα όσα έγιναν στο Ηράκλειο δεν είναι πρωτοφανή καθώς πριν από λίγες μέρες, ανάλογη ιστορία είχαμε και στη Φωκίδα.

Σε καυσόξυλα μετέτρεπε αργά αλλά σταθερά εδώ και μήνες άγνωστος λιόφυτο στο Ηράκλειο, στην περιοχή του Σκαφιδαρά. Ο δράστης, μάλιστα, λίγο έλειψε να πιαστεί επ’ αυτοφώρω με το αλυσοπρίονο στο χέρι, αλλά πρόλαβε να εξαφανιστεί και πλέον τα ίχνη του αναζητεί η Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος για τη δημοτική περιουσία αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μανώλης Βασιλάκης, όταν οι δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν στο χωράφι την περασμένη Δευτέρα είδαν τον φρεσκοκομμένο κορμό ενός ελαιόδεντρου εγκαταλελειμμένο στο έδαφος, καθώς ο δράστης, όπως φαίνεται, έφυγε βιαστικά, για να μην πιαστεί στα πράσα.

Στο συγκεκριμένο λιόφυτο υπάρχουν 300 ελαιόδεντρα. Τους τελευταίους μήνες ο άγνωστος δράστης πήγαινε και σταδιακά έκοβε είτε εντελώς είτε τμηματικά ελαιόδεντρα, παίρνοντας τα ξύλα, για να τα χρησιμοποιήσει ή για να τα πουλήσει ως καυσόξυλα, όπως εικάζουν στον δήμο Ηρακλείου.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλάκης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες κοντινού κέντρου διασκέδασης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι βάζουν στο στόχαστρό τους λιόφυτα, κόβοντας ελαιόδεντρα με σκοπό να μετατρέψουν τους κορμούς και τα κλαδιά τους σε καυσόξυλα. Ανάλογη ιστορία είχαμε πριν από λίγες μέρες και στην Φωκίδα 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ