Κοινωνία

Υπόθεση Βαλυράκη: Απόπειρα αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης καταγγέλλουν οι συνήγοροι της οικογένειάς του

Για επανειλημμένες και οργανωμένες απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συγκάλυψης του εγκλήματος και για κραυγαλέους εισαγγελικούς και δικαστικούς χειρισμούς κάνουν λόγο οι συνήγοροι της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη για την υπόθεση της δολοφονίας του τον Ιανουάριο του 2021 στην Ερέτρια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένες και οργανωμένες απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συγκάλυψης του εγκλήματος, παρουσίασης της δολοφονίας ως δήθεν ατυχήματος, αλλά και κραυγαλέοι εισαγγελικοί και δικαστικοί χειρισμοί, όπως η αρχική αρχειοθέτηση της υπόθεσης από Εισαγγελέα που ήδη ελέγχεται πειθαρχικώς και ποινικώς και η, με ταχύτητα φωτός, αποφυλάκιση των κατηγορουμένων-φυσικών αυτουργών, ένα μόλις μήνα μετά την προφυλάκισή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ίδια ανακοίνωση δημοσιοποιούν τον προβληματισμό τους για «πρόσφατες ψευδείς διαρροές, εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης, με τις οποίες επιχειρείται να “αναπλαισιωθεί” η προσωπική παρέμβασή του στην υπόθεση, αλλά και οι καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού μάρτυρα».

Και μάλιστα όλα αυτά, όπως σημειώνουν «στο χρονικό σημείο κατά το οποίο έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση και αναμένεται η επί της ουσίας πρόταση Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο».

Αυτοί είναι και οι λόγοι που οι συνήγοροι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 13:00. Εκεί θα μιλήσουν για την υπόθεση οι συνήγοροι της οικογένειας, Μανώλης ΦωτάκηςΚώστας ΠαπαδάκηςΝίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ