Κοινωνία

Κρήτη: Ξανά στη φυλακή για τη διπλή δολοφονία του 2015 – Νέα ανατροπή στην υπόθεση

Συγκεκριμένα, πρωτόδικα οι δύο άνδρες από την Κρήτη είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια για τη δολοφονία του άτυχου ζευγαριού συνταξιούχων (78 ετών ο άνδρας και 66 ετών η γυναίκα) και έξι χρόνια φυλάκιση για ληστεία. Στη συνέχεια, όμως, στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο το Φεβρουάριο του 2020, κρίθηκαν αθώοι με ευρεία πλειοψηφία 6-1.

Τώρα, ο Άρειος Πάγος προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης του Εφετείου και αναπέμπει την απόφαση σε νέα δίκη στο ίδιο δικαστήριο. Αυτή η εξέλιξη – αναφέρει το ekriti.gr – οδήγησε στην εκ νέου σύλληψή τους από την αστυνομία, την περασμένη Παρασκευή (30.09.2022).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στα Χανιά, «από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, στο πλαίσιο αναιρετικής απόφασης του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, πράξη τελεσθείσα το έτος 2015 σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου».

Κρήτη: Το χρονικό της στυγερής διπλής δολοφονίας του 2015

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, με το ζευγάρι των συνταξιούχων, 78 και 66 ετών, να βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο μετά από βασανιστήρια, στα οποία είχαν υποβληθεί για να αποκαλύψουν πού είχαν κρύψει 60.000 ευρώ, τα οποία είχαν νωρίτερα «σηκώσει» από τραπεζικό τους λογαριασμό. Το διπλό αποτρόπαιο έγκλημα είχε διαπραχθεί στο σπίτι των δύο ηλικιωμένων, στο Σφηνάρι Κισσάμου Χανίων.

Μέχρι την επανάληψη της δίκης, καθώς η προηγούμενη αθωωτική απόφαση αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο, οι δύο φερόμενοι ως δράστες θα κρατηθούν στις φυλακές Αγυιάς στα Χανιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...