Κοινωνία

Κάρυστος: Με επιτυχία στέφθηκε επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας με το μωρό της

Χρησιμοποιώντας σούπερ πούμα οι διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν πέντε άτομα. Στο σημείο εντόπισαν δύο άνδρες και μία τραυματισμένη γυναίκα με το μωρό παιδί της. Η γυναίκα είχε τραυματιστεί μετά από πτώση στα βράχια, και χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο σε ασφαλές σημείο προκειμένου να παραληφθεί από το ελικόπτερο, αλλά και η μεταφορά των υπολοίπων σε σκάφος του Λιμενικού.

Συγχρόνως οι πυροσβέστες εντόπισαν και πέμπτο άτομο, μια ηλικιωμένη γυναίκα, σε άλλο δύσβατο σημείο και διευκόλυναν κι εκείνη να επιβιβαστεί στο διασωστικό σκάφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πως οι άτυχοι μετανάστες βρέθηκαν στη νότια Εύβοια, όλα δείχνουν όμως ότι το σκάφος που τους μετέφερε έμεινε πλησίον της περιοχής του Κάβο Ντόρο. Πιθανόν επειδή δεν πρόκειται για πρόσφυγες, επιχείρησαν να κρυφτούν σε βραχώδεις και απότομες πλαγιές και έμπλεξαν σε νέες περιπέτειες για τη ζωή τους.

Νωρίτερα την Κυριακή το μεσημέρι και το βράδυ, η Αστυνομία Καρύστου είχε συλλάβει ακόμη 56 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά (ακόμη και μωρά) και γυναίκες μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία έγκυος.

Σε όλους τους μετανάστες δόθηκε τροφή και νερό, ενώ φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Προσωρινής Διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ