Κοινωνία

Μύκονος: Οικιακές βοηθοί κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας γιατί έφαγαν σοκολάτα

Οι γυναίκες δοκίμασαν σοκολάτες και άλλα γλυκά που άφησαν πίσω τους πελάτες από ενοικιαζόμενες βίλες και κατέληξαν σε ιδιωτικές κλινικές και στο Κέντρο Υγείας του νησιού για νοσηλεία.

Ο λόγος; Τα γλυκίσματα περιείχαν παραισθησιογόνες ουσίες και συγκεκριμένα ψιλοκυβίνη.

Οι καθαρίστριες χωρίς να έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται τα έφαγαν και το αποτέλεσμα ήταν να έχουν παραισθήσεις.

Τις σοκολάτες και τα γλυκά τα βρήκα στα ψυγεία ή σε διάφορα άλλα σημεία των επαύλεων.

Τι είναι η ψιλοκυβίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψιλοκυβίνη είναι ουσία που παράγεται κυρίως από είδη μανιταριών του γένους Psilocybe και έχει δράση παρόμοια με αυτή του LSD, αλλά ελαφρότερης μορφής και συνήθως περιέχεται σε αναλογία μικρότερη του 0,5% .

Οι επιδράσεις της χρήσης της είναι δύσκολο να προβλεφθεί μιας και αυτές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα που λαμβάνεται, την προσωπικότητα του χρήστη, την εμπειρία του, τη διάθεσή του την ώρα της χρήσης, τις προσδοκίες του, καθώς και από το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνεται η χρήση.

Συνήθως, όμως δεν είναι τόσο έντονες, όσο αυτές του LSD. Η επίδραση ξεκινά 20 λεπτά μετά την κατάποση και διαρκεί για 6 ώρες περίπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποιες από τις άμεσες σωματικές συνέπειες είναι: Διαστολή της κόρης των ματιών, απώλεια της αίσθησης της γλώσσας, των χειλιών ή του στόματος, αταξία, ναυτία, εμετός, ζάλη, ίλιγγος, ξηροστομία, ρίγη, μυϊκή αδυναμία.

Οι άμεσες ψυχολογικές συνέπειες είναι: Παραισθήσεις, συνήθως οπτικές και ακουστικές, αλλοιωμένη αντίληψη του χρόνου και του χώρου, ανικανότητα διαχωρισμού της φαντασίας από την πραγματικότητα, πανικός, ψυχωσικές αντιδράσεις, ειδικά σε περιπτώσεις λήψης μεγάλης δόσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...