Κοινωνία

Μύκονος: Οικιακές βοηθοί κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας γιατί έφαγαν σοκολάτα

Οι γυναίκες δοκίμασαν σοκολάτες και άλλα γλυκά που άφησαν πίσω τους πελάτες από ενοικιαζόμενες βίλες και κατέληξαν σε ιδιωτικές κλινικές και στο Κέντρο Υγείας του νησιού για νοσηλεία.

Ο λόγος; Τα γλυκίσματα περιείχαν παραισθησιογόνες ουσίες και συγκεκριμένα ψιλοκυβίνη.

Οι καθαρίστριες χωρίς να έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται τα έφαγαν και το αποτέλεσμα ήταν να έχουν παραισθήσεις.

Τις σοκολάτες και τα γλυκά τα βρήκα στα ψυγεία ή σε διάφορα άλλα σημεία των επαύλεων.

Τι είναι η ψιλοκυβίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψιλοκυβίνη είναι ουσία που παράγεται κυρίως από είδη μανιταριών του γένους Psilocybe και έχει δράση παρόμοια με αυτή του LSD, αλλά ελαφρότερης μορφής και συνήθως περιέχεται σε αναλογία μικρότερη του 0,5% .

Οι επιδράσεις της χρήσης της είναι δύσκολο να προβλεφθεί μιας και αυτές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα που λαμβάνεται, την προσωπικότητα του χρήστη, την εμπειρία του, τη διάθεσή του την ώρα της χρήσης, τις προσδοκίες του, καθώς και από το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνεται η χρήση.

Συνήθως, όμως δεν είναι τόσο έντονες, όσο αυτές του LSD. Η επίδραση ξεκινά 20 λεπτά μετά την κατάποση και διαρκεί για 6 ώρες περίπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποιες από τις άμεσες σωματικές συνέπειες είναι: Διαστολή της κόρης των ματιών, απώλεια της αίσθησης της γλώσσας, των χειλιών ή του στόματος, αταξία, ναυτία, εμετός, ζάλη, ίλιγγος, ξηροστομία, ρίγη, μυϊκή αδυναμία.

Οι άμεσες ψυχολογικές συνέπειες είναι: Παραισθήσεις, συνήθως οπτικές και ακουστικές, αλλοιωμένη αντίληψη του χρόνου και του χώρου, ανικανότητα διαχωρισμού της φαντασίας από την πραγματικότητα, πανικός, ψυχωσικές αντιδράσεις, ειδικά σε περιπτώσεις λήψης μεγάλης δόσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Απόλυτη συνεργασία με τους Γάλλους-Τέσσερα ελληνικά Rafale σε επίπονη αεροπορική άσκηση στη Γαλλία με την επωνυμία «Volfa 2024»

Η αεροπορική άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική κατά την διάρκεια της οποίας εκτελούνται σύνθετες αεροπορικές αποστολές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Στρατηγικής σημασίας Ρωσικό σιδηροδρομικό "By-Pass" της γέφυρας του Κέρτς-Τι φοβάται ο Πούτιν και τι προσδοκούν οι Ουκρανοί;

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή στρατιωτικού εφοδιασμού θα εξυπηρετεί τον ρωσικό στρατό στην Κριμαία και επίσης τις δίδυμες...