Κοινωνία

Βραζιλία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί-14 τραυματίες- Πολλοί αγνοούμενοι από κατάρρευση γέφυρας

Γέφυρα κατέρρευσε  στην πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρείς ανθρώπους νεκρούς και άλλους 14 τραυματίες ενώ πολλοί παραμένουν και οι αγνοούμενοι, καθώς οι αρχές  συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Η γέφυρα, μέρος του οδικού δικτύου κοντά στην Καρέιρου, 100 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα Μανάους, κατέρρευσε χθες το πρωί. Τα θύματα είναι δύο άνδρες, ένας 39 ετών και ο δεύτερος αγνώστων στοιχείων, και 66χρονη.

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής στην Αμαζόνας προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να γίνει βαρύτερος. «Ορισμένοι μιλούν για οκτώ, δώδεκα, δεκαπέντε θύματα», είπε, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1. «Εντοπίσαμε ένα πολυθέσιο αυτοκίνητο που είχε πολλούς επιβαίνοντες, αλλά δεν έχουμε ακόμη μπορέσει να βρούμε τους ανθρώπους αυτούς».

Το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Agência Brasil μετέδωσε ότι τουλάχιστον 12 οχήματα έπεσαν στο κενό στον ποταμό Κουρουσά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε ο G1 ανέφεραν πως ο δρόμος είχε κλείσει από φορτηγά. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η τροχαία περιόρισε εν μέρει την πρόσβαση στη γέφυρα λόγω δομικών προβλημάτων. Κατά τον ιστότοπο, η γέφυρα εμφάνισε ρωγμή που σταδιακά γινόταν μεγαλύτερη και είχε προκληθεί μποτιλιάρισμα πριν από την καταστροφή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ