Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χρυσή Αυγή: Σόου Κασιδιάρη, «κράταγαν» τη Μάγδα Φύσσα – Προκλητικά συνθήματα και στο τέλος (upd)

Νεώτερη ενημερωση

Φίλοι και οπαδοί του Κασιδιάρη φώναζαν δυνατά το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου»

Με συνθήματα και ναζιστικούς χαιρετισμούς υποδέχθηκαν, σήμερα στο δικαστήριο, τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ιωάννη Λάγο, υποστηρικτές τους.

Από την αρχή της δευτεροβάθμιας δίκης της Χρυσής Αυγής, περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν, τους δύο καταδικασθένετες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, με χειροκροτήματα. Μάλιστα, κάποιος από αυτούς χαιρέτισε ναζιστικά.

Όταν οι αστυνομικοί συνόδευσαν τον κρατούμενο Ηλία Κασιδιάρη στο κελί, συγκεντρωμένοι, φίλοι και οπαδοί του άρχισαν να φωνάζουν δυνατά το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Αρχικό κείμενο

Με τη διακοπή της δίκης προκειμένου να συζητήσουν επί δικονομικών ζητημάτων, συγκεντρωμένοι στο ακροατήριο υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη φώναξαν το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου» με την πλευρά των αλληλέγγυων στην οικογένεια Φύσσα να απαντά «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την άλλη μεριά και τη Μάγδα Φύσσα να στρέφεται προς τους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Νωρίτερα, με την έναρξη της διαδικασίας, περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Στη συνέχεια, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του. «Για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης, έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου του Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, για να καταλήξει ότι ο Γιάννης Λαγός είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...