Κοινωνία

Suzanne Eaton – Κρήτη: Δικάζεται πάλι ο δράστης του βιασμού και της δολοφονίας της 60χρονης

Τον Οκτώβριο του 2020, πρωτόδικα, ο τότε 28χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια συν κάθειρξη 13 ετών για τον βιασμό και τη δολοφονία της 60χρονης Suzanne Eaton (Σούζαν Ίτον), διακεκριμένης επιστήμονα του Ινστιτούτου Max Plank της Γερμανίας, τον Ιούλιο του 2019 στην Κρήτη.

Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, της συγκλονιστικής υπόθεσης που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ, έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2020, ο 30χρονος είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, το οποίο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη 13 ετών.

Ο 30χρονος εκτίει την ποινή του στις φυλακές των Γρεβενών, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι ή καταδικασθέντες για εγκλήματα σεξουαλικής φύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι είχε υποστηρίξει ο 30χρονος

Στην αρχή της απολογίας του, τον Οκτώβριο του 2020, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι κινείτο με το αυτοκίνητό του με μικρή ταχύτητα όταν είδε την 60χρονη βιολόγο να κάνει τζόκινγκ. «Δεν πρόλαβα κι έπεσα πάνω της. Την ακούμπησα μία φορά στο πόδι και αυτή βρέθηκε κάτω από το αμάξι. Δεν μπορούσα να το εξηγήσω… Ήθελα να την απεγκλωβίσω κι έκανα το αμάξι πίσω. Όταν την είδα, στην κατάσταση που βρισκόταν, θεώρησα ότι δεν μπορεί να ζήσει», είχε πει τότε ο κατηγορούμενος, κάνοντας τους πάντες μέσα στη δικαστική αίθουσα να ανατριχιάσουν!

«Είχα θολώσει. Δεν μπορούσα να σκεφτώ σωστά. Την έβλεπα (σ.σ. την Ίτον) σαν ετοιμοθάνατη. Δεν ήθελα να την εγκαταλείψω. Ήξερα ότι θα συλληφθώ. Δεν ήθελα να τη βάλω στο κάθισμα του συνοδηγού, ούτε στο πίσω κάθισμα, για να μη γεμίσει το αυτοκίνητο με αίμα, γιατί δε μου άρεσε σαν εικόνα. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σκεφτώ τις συνέπειες. Την έβαλα στο πορτμπαγκάζ. Την άκουγα που έκανε ένα θόρυβο σαν μουγκρητό. Δεν καταλάβαινα να λέει λέξεις»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανατριχιαστική ομολογία! 

Κατόπιν, ο 30χρονος αναφέρθηκε στο τι συνέβη όταν έφτασε στο παλιό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: «Έβαλα το αμάξι όσο πιο κοντά στην τρύπα του αεραγωγού. Εκείνη την ώρα, πριν τη ρίξω, είδα τον σφυγμό της κι είδα ότι είχε αρχίσει να παγώνει. Εκεί κατάλαβα ότι είχε πεθάνει. Ήταν λάθος μου, αλλά σκέφτηκα τότε να την πετάξω».

Ο νεαρός Χανιώτης, ο οποίος υποστήριξε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι δε βίασε την 60χρονη, είπε ότι είχε ομολογήσει ότι τη βίασε στους αστυνομικούς μετά από «συγκεκριμένη ψυχολογική πίεση που μου προκάλεσαν. Αναγκάστηκα να πω κάποια πράγματα που δεν ισχύουν για να αποφύγω κάποιες καταστάσεις. Υπάρχουν κάποια άτομα που τους συμφέρει να μη μαθευτεί η αλήθεια. Δεν ήρθα ποτέ σε σεξουαλική επαφή».

Όπως πρόσθεσε τότε ο καταδικασθείς, αφού πέταξε την 60χρονη γυναίκα στο καταφύγιο, παρέμεινε για περίπου 20′ λεπτά στο αυτοκίνητό του για να συνειδητοποιήσει το τι είχε συμβεί. «Ήταν λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Έτσι το βλέπω εγώ. Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή», συμπλήρωσε ο κατηγορούμενος. «Ήθελα να ζητήσω συγνώμη, αλλά δε δόθηκε η ευκαιρία όσο ήμουν στη φυλακή. Τη ζητάω από εδώ τη συγνώμη. Ό,τι έγινε δεν έγινε εκ προμελέτης. Εγώ το βλέπω σαν ατύχημα», είχε αναφέρει τότε ο δράστης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...