Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Όλυμπος: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης - Νεκρός ο ένας ορειβάτης (upd)

Νεώτερη ενημέρωση

Με τραγική κατάληξη ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Όλυμπο για δύο ορειβάτες που τραυματίστηκαν και χρειάζονταν βοήθεια.

Ειδικότερα, ο 40χρονος ορειβάτης που είχε τραυματιστεί βαριά στη θέση «Λούκι» μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Νωρίτερα, το ορειβατικό τμήμα της Πυροσβεστικής που βρισκόταν ήδη στον Όλυμπο, πραγματοποίησε επιχείρηση διάσωσης προκειμένου να τον εντοπίσει και να τον μεταφέρει στο ορειβατικό καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος».

Στη συνέχεια τον παρέλαβε ελικόπτερο Super Puma της Αεροπορίας Στρατού και διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Αρχικό κείμενο

Σε εξέλιξη βρίσκεται οι προσπάθεια των πυροσβεστών και των διασωστών της ΕΜΑΚ προκειμένου να μεταφέρουν δύο ορειβάτες που έχουν τραυματιστεί στον Όλυμπο.

Ειδικότερα, μια πολύωρη επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένου ατόμου από τον Όλυμπο είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα του Σαββάτου, από το καταφύγιο Χρήστος Κάκκαλος σε ύψος 2.650 μέτρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε στις 17:08 του Σαββάτου, κινητοποιήθηκαν δύο κλιμάκια με οκτώ πυροσβέστες από το Λιτόχωρο Πιερίας και την 2η ΕΜΑΚ προκειμένου να προσεγγίσουν τον τραυματισμένο ορειβάτη.

Όπως ανέφερε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Π.Υ. ο άνδρας έχει τραύμα στο γόνατο και έχει σηκωθεί ελικόπτερο, πιθανότατα Super Puma, προκειμένου να τον παραλάβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας ακόμα συναγερμός

Παράλληλα, εξελίσσεται εδώ και λίγη ώρα δεύτερη επιχείρηση διάσωσης.

Το ένα κλιμάκιο των πυροσβεστών πεζοπορεί προς τη θέση «Λούκι» του Ολύμπου καθώς υπήρξε κλήση για ένα άτομο τραυματισμένο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για αλλοδαπό τον οποίο εντόπισε Έλληνας ορειβάτης, τραυματισμένο και ενημέρωσε μέσω του 112.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...