Κοινωνία

SOS των γιατρών του Γεννηματάς: Στο «απροχώρητο» η κατάσταση χωρίς ειδικευόμενους πια οι εφημερίες

Ένα βήμα πριν τις μαζικές κινητοποιήσεις, οι «ήρωες» της πανδημίας υπερβάλλουν εαυτόν για να αντεπεξέλθουν, με τον Νόμο που ορίζει τα εργασιακά τους να παραβιάζεται σε μόνιμη βάση.

Ζητώντας τα αυτονόητα, οι παθολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Η υπομονή τελείωσε, όπως και οι δυνάμεις τους και πλέον τον Οκτώβριο αναγκαστικά το νοσοκομείο θα υπολειτουργεί – ακόμα περισσότερο.

Η Αργύρη Ερωτοκρίτου, Επικουρική Ιατρός Παθολόγος της Β’ Παθολογικής Κλινικής και η Μαρία Κουλούρη, ειδικευόμενη ιατρός, εξηγούν στο newsbomb.gr την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έχουμε πια ξεπεράσει το όριο της ασφάλειας. Το όριο των εφημεριών που προβλέπεται για τον κάθε γιατρό τον μήνα παραβιάζεται συστηματικά. Σε όλο το προσωπικό χρωστάνε πολλά ρεπό, ακόμα και άδειες, οι οποίες δεν δίνονται διότι δεν βγαίνουν οι βάρδιες.

Όλα αυτά φυσικά συνιστούν τεράστια απειλή για την ασφάλεια των ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τον Οκτώβριο, εμείς θα καταθέσουμε τα προγράμματά μας σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος», επισημαίνουν.

Οι παθολόγοι συγκεκριμένα διεκδικούν -σε βαθμό… απόγνωσης πια- αύξηση των οργανικών θέσεων, άμεσες προσλήψεις, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και φυσικά να τηρείται ο νόμος σε σχέση με τα εργασιακά τους, εν όψει μάλιστα και της έξαρσης της πανδημίας του Covid-19 που αναμένεται τον χειμώνα.

«Αύριο, Σάββατο, δεν θα υπάρχει ειδικευόμενος γιατρός στην εφημερία, και η βάρδια θα καλυφθεί αποκλειστικά από επιμελητές γιατρούς. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σκεφτείτε, όταν εφημερεύει το Γεννηματάς, καλύπτει τα περιστατικά σχεδόν της μισής… Ελλάδας. Οι νοσηλείες τότε φτάνουν να είναι έως κα τριπλάσιες από αυτές που μπορεί να καλύψει το δυναμικό του νοσοκομείου.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/7tHW51Ql5OA

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...