Κοινωνία

Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Τουλουπάκη για προσκόμιση αναρρωτικών αδειών δικαστή στο Ε.Δ

Ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη προκειμένου να προσκομιστούν έγγραφα σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες που έχει λάβει δικαστής που κληρώθηκε από τη Βουλή ως αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης καθώς και την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με τη μη συμμετοχή του στη διάσκεψη των Προέδρων για το ζήτημα των προαγωγών στον Άρειο Πάγο.

Το αίτημα απορρίφθηκε ελλείψει εννόμου συμφέροντος αφού δεν συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Κι αυτό καθώς νωρίτερα η υπεράσπιση της κυρίας Τουλουπάκη διευκρίνησε ότι δε θα υποβάλει τελικά ένσταση ακυρότητας της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου μετά από επιθυμία της κατηγορουμένης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνη με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία επισήμανε  πως σε κάθε περίπτωση, το Ειδικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο  να κρίνει τη νομιμότητα της κλήρωσης των μελών του, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι η Βουλή έχει την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας της κλήρωσης και το ζήτημα αυτό είναι κάτι που εκφεύγει από τον έλεγχο του Ειδικού Δικαστηρίου. «Δεν υπάρχει κανένας λόγους να προσκομιστούν έγγραφα για την αναρρωτική άδεια του αρεοπαγίτη» τόνισε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, διευκρίνησε ότι : «Η κυρία Τουλουπάκη δεν θα υποβάλει ένσταση σχετικής ακυρότητας της διαδικασίας. Δε θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύστασης δικαστηρίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αποδεδειγμένες οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των πλυντηρίων της Novartis για να καλυφθεί ο αριθμός δέκα (σς των δικαστών) και να συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο. Μας έδωσε ωστόσο εντολή η κυρία Τουλουπάκη, να μην υποβληθεί καμία ένσταση ακυρότητας και θα εφαρμόσουμε την εντολή της. Η κυρία Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας για να αποδειχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ