Κοινωνία

Πλημμύρες στο Πακιστάν: Σοβαρά προβλήματα υγείας από τα στάσιμα νερά

Δερματοπάθειες, διάρροια και ελονοσία είναι πολύ διαδεδομένες σε τμήματα που Πακιστάν που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες αφήνοντας πίσω τους 324 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές και πρόσθεσαν ότι η κατάσταση πιθανόν να βγει εκτός ελέγχου αν η απαιτούμενη βοήθεια δεν φτάσει γρήγορα.

Εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες ζουν στο ύπαιθρο. Τα νερά από τις πλημμύρες εκτείνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και θα χρειαστούν δύο με έξι μήνες για να υποχωρήσουν. Το αποτέλεσμα είναι τα στάσιμα νερά να έχουν προκαλέσει σοβαρά ζητήματα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το ήδη προβληματικό υγειονομικό σύστημα του Πακιστάν και την έλλειψη υποστήριξης, οι εκτοπισμένες οικογένειες αγανακτούν γιατί υποχρεούνται να πίνουν και να μαγειρεύουν με μολυσμένο νερό.

«Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας αρρωστήσει, αλλά τι να κάνουμε; Πρέπει να το πίνουμε για να παραμείνουμε ζωντανοί», δήλωσε στο τοπικό δίκτυο Geo News TV ο πλημμυροπαθής Γκουλάμ Ρασούλ καθώς στέκεται κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το σπίτι του που παρασύρθηκε από τα νερά, στο νότιο Πακιστάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...