Κοινωνία

Εμβόλια: Χαμηλές «πτήσεις» για τα επικαιροποιημένα – Αναμονή για το εμβόλιο που θα καλύπτει την Όμικρον 5

Έχουν περάσει τρεις ημέρες από την περασμένη Τετάρτη (14/09), όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού και το ενδιαφέρον τον πολιτών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Μέχρι στιγμής, οι αναμνηστικές δόσεις εμβολίων που χορηγήθηκαν δεν ξεπερνούν τις 12.000.

Με αφορμή τη μείωση των δεικτών της πανδημίας οι πολίτες στην Ελλάδα τηρούν στάση αναμονής, παρά τις αντίθετες υποδείξεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Οι επιστήμονες τόνισαν πρόσφατα πως οι ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων και των ασθενών με σοβαρές χρόνιες ασθένειες θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα, ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν τα νέα -ακόμη πιο επικαιροποιημένα- εμβόλια τα οποία προσφέρουν προστασία και από τις πιο πρόσφατες παραλλαγές Όμικρον 4 και 5.

Η πρώτη παράδοση των εμβολίων αυτών αναμένεται την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, τόνισε στην τελευταία ενημέρωση για τους εμβολιασμούς ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους και τότε θα ξεκινήσει και η διάθεσή τους, όπως είπε.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι κάποιος πρέπει να ζυγίσει αν θα εμβολιαστεί με τα πρώτα επικαιροποιημένα εμβόλια ή θα περιμένει τα νεότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η απάντηση επιστημονικά είναι ότι τώρα πρέπει να εμβολιαστεί», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας μάλιστα ότι υπάρχουν χώρες στην ΕΕ που δεν δίνουν καν την πληροφορία στον πολίτη ποιο εμβόλιο κάνει, «κάτι που εμείς ξεκάθαρα το κάνουμε από την έναρξη των εμβολιασμών», είπε συγκεκριμένα.

Αναμνηστικοί εμβολιασμοί με τα νέα εμβόλια: 11.721 άνθρωποι εμβολιάστηκαν σε τρεις μέρες

Συνολικά 11.721 άνθρωποι εμβολιάστηκαν μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες εμβολιασμού με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια, τα οποία καλύπτουν την αρχική παραλλαγή της Όμικρον (ΒΑ.2) και όχι τις επικρατούσες ΒΑ.4 και ΒΑ.5.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα των εμβολιασμών, δηλαδή την περασμένη Τετάρτη (14/09) έλαβαν την αναμνηστική δόση 2.139 πολίτες, την Πέμπτη (15/09) επιπλέον 5.392 πολίτες προχώρησαν στον εμβολιασμό τους με την ενισχυτική δόση και εχθές Παρασκευή (16/09) σε σύνολο 4.581 νέων εμβολιασμών οι αναμνηστικές δόσεις με τα επικαιροποιημένα εμβόλια ήταν 4.400.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ελάχιστοι πολίτες ακόμη και τώρα κάνουν για πρώτη φορά το βήμα του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...