Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη- «Μάχες σώμα με σώμα» έξω από το ΑΠΘ: Πέταξαν αυγά και μπουκάλια οι φοιτητές- Απάντησαν με χημικά τα ΜΑΤ (Βίντεο)

Δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλογών εξακολουθούν να αντιδρούν στην παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ το μεσημέρι ξέσπασαν και επεισόδια. Η Αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών μετά από ρίψη αντικειμένων από μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Σύμφωνα με το Grtimes.gr, εκτοξεύτηκαν από πλευράς συγκεντρωμένων διάφορα αντικείμενα, όπως αβγά και μπουκάλια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών.

Νεότερη ενημέρωση

Τα επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η ομάδα των αστυνομικών πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή μια μικρή περιπολία εντός του ΑΠΘ.

Με δηλώσεις τους, φοιτητές καταγγέλλουν ότι υπάρχουν περιστατικά παρεμπόδισης φοιτητών να μπουν στις σχολές τους με «αστυνομικούς των ΜΑΤ να τους ζητούν ταυτότητα».

Μάλιστα όπως είπαν την Πέμπτη υπήρξε περίπτωση φοιτητή που πήγε να μπει στο Βιολογικό ο οποίος αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητα σε άνδρα των ΜΑΤ και έχασε το μάθημα στο οποίο θα εξεταζόταν.

Επίσης επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την αστυνομία και τα ΜΑΤ εντός του πανεπιστημίου και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Δείτε τα βίντεο του thestival

Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και των Πρυτάνεων τεσσάρων πανεπιστημίων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και των Πρυτάνεων τεσσάρων πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ και ΑΣΟΕΕ).

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα ασφαλείας των πανεπιστημίων και η εφαρμογή του θεσμού των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) που ήδη έχει ξεκινήσει, καθώς και η συνέχιση της εφαρμογής των Σχεδίων Ασφαλείας των συγκεκριμένων πανεπιστημίων.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν επίσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...