Κοινωνία

86η ΔΕΘ: Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ και της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Περίπου στις 18.30 ξεκίνησε από την το ύψος της Καμάρας η πορεία φοιτητικών συλλογών, των εξωκοινοβουλευτικών της αριστεράς, του ΜέΡΑ25, οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Η πορεία αναμένεται να κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στην πλατεία της Καμάρας έχουν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αριστερών οργανώσεων. Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία.

Από νωρίς έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ενώ πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Μηδενικές ανοχές και αντοχές» πραγματοποιείται από τις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, η συγκέντρωση των συνδικάτων της ΓΣΕΕ , της ΑΔΕΔΥ, της ΕΔΟΘ αλλά και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Κάλεσμα για κινητοποιήσεις έχουν απευθύνει για σήμερα το απόγευμα και άτομα που αντιδρούν στον εμβολιασμό για τον κορονοιό και οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...