Κοινωνία

Μύκονος: «Άνοιξαν» βίλα και πήραν λεία 200.000 ευρώ

Λεία που αγγίζει τις 200.000 ευρώ απέσπασαν από βίλα της Μυκόνου ένας 32χρονος και ένας 45χρονος, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου.

Για την αποδόμηση της σπείρας κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής «μετακόμισε» στο νησί των ανέμων για να συνδράμει στην έρευνα.

Οι δύο Αλβανοί κατηγορούνται για συνολικά 12 περιπτώσεις κλοπών σε πολυτελή οικήματα στο νησί των ανέμων. «Αδυναμία» φέρονται να είχαν στα επώνυμα ρολόγια. Σε μία περίπτωση αφαίρεσαν ένα Patek Philippe, ενώ σε μία άλλη το θύμα δήλωσε ότι του απέσπασαν από την ενοικιαζόμενη βίλα του ρολόι αξίας 40.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δύο διαρρήκτες έβαζαν στο στόχαστρό τους ενοικιαζόμενα συγκροτήματα και μονοκατοικίες, που μισθώνονται έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ από πλούσιους τουρίστες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράση τους ξεκίνησε από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Αφού παρακολουθούσαν τα τουριστικά καταλύματα και βεβαιώνονταν ότι οι ενοικιαστές απουσιάζουν, «άνοιγαν» με διαρρηκτικό εργαλείο μπαλκονόπορτες ή έμπαιναν στο εσωτερικό τους από ανασφάλιστες πόρτες.

Στη συνέχεια , με γρήγορες κινήσεις έψαχναν όλους τους χώρους και αποσπούσαν μετρητά, κοσμήματα, επώνυμα ρούχα και ρολόγια.

Οι 12 περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια αφορούν στο χρονικό διάστημα από 11 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου. Υπολογίζεται ότι η λεία τους φτάνει τις 405.000 ευρώ, με βάση τις δηλώσεις των θυμάτων. Από αυτά τα 63.000 ευρώ είναι μετρητά. Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων κλοπής από τα ίδια άτομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...