Κοινωνία

Τράγκας: Ποιοι αποδέχτηκαν την κληρονομιά του δημοσιογράφου

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται μόνο η σύζυγος του δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά

Αποδοχή κληρονομιάς έκαναν οι κληρονόμοι του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται μόνο η σύζυγος του δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά, ενώ εκτός κάδρου βρίσκονται τα δύο παιδιά του, Γιάννης και Φρειδερίκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν υφίσταται ποινική δίωξη σε βάρος της Μαρίας Καρρά»

Ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, Θεόδωρος Μαντάς, μίλησε για το νομικό πλαίσιο, λέγοντας πως «δεν υφίσταται ποινική δίωξη σε βάρος της Μαρίας Καρρά, η θέση της είναι απολύτως αρνητική».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαντάς τοποθετήθηκε σχετικά με την περιουσία του δημοσιογράφου και εκδότη.

«Η εντολέας μου έχει αποδεχθεί επ’ ωφελεία απογράφης το σύνολο της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα. Το σύνολο της περιουσίας προσδιορίζεται στο ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ. Άκουσα για 100 και 140 εκατομμύρια», πρόσθεσε.


Τι λέει ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα

Παρόμοια ήταν η τοποθέτηση και του δικηγόρου του Γιάννη Τράγκα, γιου του δημοσιογράφου, τονίζοντας πως ούτε και τα παιδιά του Γιώργου Τράγκα είναι στο μικροσκόπιο των αρχών.

«Ο Γιάννης και ο Φρειδερίκος Τράγκας είναι εκτός του κάδρου της ποινικής έρευνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αγαπηνός.

«Ο πελάτης μου έχει αποδεχθεί την κληρονομιά, με το ευεργέτημα της απογράφης», συμπλήρωσε.

«Έχει αποφασιστεί από τον διαθέτη ο τρόπος διανομής της περιουσίας, θα πρέπει να γίνει σεβαστό», κατέληξε ο κ. Αγαπηνός.


Πώς μοίρασε την περιουσία του

Ο δημοσιογράφος κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του στον γιο του, Γιάννη Τράγκα, το 35% στην τελευταία του σύζυγο, Μαρία Καρρά, και το 23% στον γιο του, Φρέντι.

Στην εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία 30.000 ευρώ,ενώ 50.000 ευρώ δίνονται στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Στη διαθήκη του δεν ξέχασε κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους που ήταν δίπλα του επί δεκαετίες, όπως τον αστυνομικό που είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξή του, ενώ ένα χρηματικό ποσό άφησε και στη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι του για πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης