Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ζάκυνθος: Έπεσαν βράχοι στο «Ναυάγιο» μετά τον σεισμό των 5,4R - Τι λένε σεισμολόγοι (Bίντεο)

Στο protothema.gr μίλησε η ξεναγός Bozena Bielesz η οποία και κατέγραψε ό,τι συνέβη στο «Ναυάγιο» μετά τον σεισμό.: «Να ξεκαθαρίσουμε πως η πτώση δεν έγινε στην παραλία. Στην παραλία δεν έπεσε ούτε ένα χαλίκι. Ό,τι βλέπετε σε βίντεο και φωτογραφίες είναι ανοιχτά της θάλασσας από την δεξιά πλευρά όπως είναι τα βράχια. Δεν έπεσε βράχος, πέτρες και χαλίκια έπεσαν γι αυτό δημιουργήθηκε όλο αυτό το λευκό σύννεφο. Εγώ μαζί με κόσμος βρισκόμασταν εκείνη την ώρα στην παραλία. Κουνηθήκαμε και αμέσως καταλάβαμε τι συμβαίνει. Όσοι ήμασταν καθιστοί καταλάβαμε».

«Ήταν ένας αισθητός σεισμός σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Σίγουρα αναμένονται μετασεισμοί στις περιοχές αυτές και μάλιστα θα ήθελα να πω ότι ο σημερινός σεισμός έγινε στο ίδιο ρήγμα που είχε γίνει κι ο μεγάλος σεισμός στην Κεφαλονιά το 2014, το ρήγμα που υπάρχει μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας.Χρειαζεται προσοχή, δεν ανησυχούμε και το παρακολουθούμε» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ και μέχρι τις 11:16 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν άλλοι 7 σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή με μεγαλύτερο μέγεθος αυτό των 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Ο Βασίλης Καραστάθης, σεισμολόγος και αναπληρωτής διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μίλησε στο Newsbomb.gr λέγοντας πως «ο σεισμός με μέγεθος 5,4 ρίχτερ έγινε σε γνωστό και αρκετά μεγάλο ρήγμα. Είναι το ρήγμα της Κεφαλονιάς, ρήγμα οριζόντιας ολίσθησης που οριοθετεί το ελληνικό τόξο. Είναι σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Μπορεί να υπάρξουν και ισχυροί μετασεισμοί, δεν το γνωρίζουμε, αλλά αυτός ο σεισμός δεν ήταν μεγάλος, ήταν ένα σύνηθες μέγεθος για την περιοχή».

Νέες κατολισθήσεις στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου έφερε ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 10:36 στην Κεφαλονιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει σημειωθεί τραυματισμός ενώ αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με το imerazante, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει απαγορεύσει την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...