Κοινωνία

Κρήτη: Εντάσσονται στο ΕΣΠΑ αντιπλημμυρικά έργα ύψους 14 εκατ. ευρώ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάχθηκε, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη η πράξη «Έργα Διευθέτησης – Αντιπλημμυρικής Προστασίας και Υποστηρικτικές Δράσεις στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 14.083.692,46 ευρώ με τη συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται επίσης σε14.083.692,46 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η προτεινόμενη πράξη αφορά σε τρία υποέργα με δικαιούχο την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 24η Μαρτίου 2020 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023.

Αναλυτικά, αντικείμενο του υποέργου 1 είναι η προστασία των παρόχθιων τμημάτων των οικισμών του Δήμου Πλατανιά, τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν της κοίτης του χειμάρρου Ταυρωνίτη, από τις καταστροφικές υπερχειλίσεις του ποταμού, όπως επίσης και η προστασία των καλλιεργειών εκατέρωθεν της κοίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίστοιχα το υποέργο 2 αφορά σε υλοποίηση υποστηρικτικών δράσεων προειδοποίησης και πρόληψης σε δίκτυα συλλογής μετεωρολογικών / υδρομετρικών δεδομένων, στατικής επάρκειας υποδομών / αντιπλημμυρικών έργων και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και παρακολούθησης με τη διαδικασία ανάθεσης εκπόνησης μελέτης με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Το υποέργο 3 τέλος αφορά σε ανάθεση μελετών, που αφορούν σε υλοποίηση επεμβάσεων παρακολούθησης έργων μετά την εκδήλωση σεισμών στην περιοχή αυτών και αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...