Κοινωνία

Λαμία: Απίστευτη ταλαιπωρία για οικογένεια με ΑμεΑ παιδί – Τους άφησαν χωρίς ρεύμα

Απίστευτη ταλαιπωρία για οικογένεια στη Λαμία η οποία κλήθηκε να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος 2.200 ευρώ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να φτάνει τα 1.400 ευρώ!

Η οικογένεια πριν ακόμη καταλάβει πως έφτασε στις 5.000 κιλοβατώρες κατανάλωσης για έναν τέτοιο λογαριασμό, βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα (5/9) χωρίς ρεύμα παρά το γεγονός ότι μεγαλώνει ΑμεΑ παιδί που χρειάζεται φαρμακευτική υποστήριξη. Και τότε ξεκίνησε ένας ακόμη Γολγοθάς γραφειοκρατίας και μετακύλησης ευθυνών.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας της οικογένειας στο lamiareport.gr: «ακόμη και όταν έκοψα το λαιμό μου να βρω τα χρήματα την επόμενη ημέρα για το διακανονισμό και τις δόσεις, το σπίτι παρέμεινε χωρίς ρεύμα και το νέο 24ωρο, αδιαφορώντας αν έχουμε δύο ανήλικα παιδιά και το ένα είναι ΑμεΑ και αν βέβαια θα χαλάσουν τα πολύτιμα φάρμακα του που χρειάζονται ψυγείο».

Αιτία, σύμφωνα με τις δικαιολογίες των υπευθύνων, ότι αρχικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αποδεικτικά κατάθεσης δεν ήταν καθαρά και όταν εστάλησαν εκ νέου με email κόλλησε το σύστημα και δεν μπορούσαν να τα δουν για να δώσουν την εντολή επανασύνδεσης!

Ο άνθρωπος βέβαια καταγγέλλει και απαράδεκτες συμπεριφορές από - ευτυχώς ελάχιστους - υπαλλήλους που χειρίστηκαν την υπόθεσή του, καθώς η γυναίκα του άκουσε ακόμη και τη φράση «ας το πλήρωνες τι φταίω εγώ», ενώ στον ίδιο του πρότειναν να φιλοξενηθεί το παιδί του και τα φάρμακά του σε κάποιον γείτονα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεξάρτητα αν μιλάμε για επιχείρηση, που λειτουργεί με κανόνες και νόμους, υπάρχει πάντα το κοινωνικό κριτήριο που θα έπρεπε να αξιολογείτε με περισσότερο ενδιαφέρον. Μιλάμε για μια περίπτωση που ο καταναλωτής δεν κατήγγειλε τη «ληστρική» χρέωση αλλά τις ενέργειες για να βρεθεί γρήγορα λύση στο πρόβλημα του για χάρη του ΑμεΑ παιδιού του.

Το δυσβάσταχτο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας πολύ φοβόμαστε ότι θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα το φετινό χειμώνα για αυτό και οι «πολιτικοί προϊστάμενοι» καλά θα κάνουν να πάρουν νωρίς μέτρα και φυσικά να έχουν προνοήσει για περιπτώσεις ευάλωτων νοικοκυριών και ανθρώπων γενικά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ