Κοινωνία

Δήμος Μυκόνου: Βοήθημα στέγασης και σίτισης στους εκπαιδευτικούς του νησιού

Τα υψηλό κόστος διαμονής των εκπαιδευτικών στην Μύκονο δημιουργεί έντονο πρόβλημα στους 80 νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς που τοποθετήθηκαν στον υψηλό τουριστικό προορισμό της χώρας, καθώς οι υπέρογκες τιμές των ενοικίων καθιστούν απαγορευτική σε κάποιες περιπτώσεις την εξασφάλιση στέγης. Το πρόβλημα είναι γνωστό καθώς τα τελευταία χρόνια σε προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να βρουν να ενοικιάσουν σπίτια λόγω του δυσβάσταχτου κόστους.

Με στόχο τη στήριξη της παιδείας και προκειμένου το νησί να διαφυλάξει τη φυσιογνωμία του ο δήμος Μυκόνου, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, έχει μισθώσει και διαθέσει δημοτικούς κοιτώνες στους εκπαιδευτικούς εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για άλλη μία χρονιά, λίγο πριν την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, στο νησί αναμένονται τουλάχιστον ογδόντα νεοδιόριστοι και αναπληρωτές δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Όπως επισημαίνει ο δήμος Μυκόνου «Όλοι αναγνωρίζουμε τη σημασία του επαγγέλματος των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και τις δυσκολίες εγκατάστασης και διαμονής που αντιμετωπίζουν λόγω της τουριστικής περιόδου» τονίζεται και στο πλαίσιο αυτό, «ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος σε όλη τη χώρα που πέτυχε και θεσμοθετήθηκε νομοθεσία που του επιτρέπει από δικά του χρήματα να παρέχει βοήθημα στέγασης και σίτισηςπρος όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού. 

Με δεδομένο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τον περιορισμό αυτού του βοηθήματος μόνο σε είδος, κατόπιν εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, απέστειλα προσωπική επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητώ να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, που να επιτρέπει και τη χορήγηση χρηματικού επιδόματος, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου και πάντα κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτή η πρόταση για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη δυνατότητα παροχής κινήτρων στους εργαζόμενους ορεινών και νησιωτικών περιοχών έγινε ομόφωνα αποδεκτή και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ)».

Ο δήμος σε ανακοίνωσή του σε αυτούς που ενοικιάζουν ή διαθέτουν σπίτια στο νησί να διευκολύνουν την εύρεση δωματίων και σπιτιών προς ενοικίαση με όσο το δυνατόν πιο προσιτές τιμές αντιλαμβανόμενοι τη σημασία που έχει αυτό για την δημόσια παιδεία και τα δημόσια σχολεία του νησιού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ