Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Νίκαια: Θρήνος για νεκρό νεογέννητο – Συγκλονίζει η μητέρα που έχασε το μωρό της στην γέννα (βίντεο)

Δικαίωση και απαντήσεις για το μωρό που γεννήθηκε νεκρό, προσπαθεί να βρει ο 46χρονος πατέρας και η συντετριμμένη σύζυγός του, που ακόμη νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

«Να είναι το τελευταίο παιδί το δικό μου που θα χαθεί και στη μνήμη του να μην χαθεί κανένα άλλο παιδί. Τον φίλησα παντού, στα μαγουλάκια, στο χεράκι και του λέω αγόρι μου εγώ θα βρω δικαιοσύνη για εσένα στο όνομά σου, αλλά ας είναι το τελευταίο παιδί κύριε Ευαγγελάτο», είχε δηλώσει ο πατέρας.

Ενώ η μητέρα είπε: «Το περιμέναμε πώς και πώς να έρθει στον κόσμο… γιατί; Γιατί;Δεν μου το έχει απαντήσει κανένας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, το LIVE NEWS παρουσιάζει αποκλειστικά μια αναφορά σοκ για τη νοσηλεύτρια που ανέλαβε την άτυχη επίτοκο. Όπως διαβάζουμε η εργαζόμενη «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών και των μωρών.

Η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Κρατικού Ν. Νίκαιας δηλώνει: «Η εν λόγω νοσηλεύτρια θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών,των εμβρύων και των νεογνών που νοσηλεύονται στην κλινική μας. Δεν διαθέτει ούτε τις γνώσεις, ούτε τη διάθεση που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει στην επίβλεψη του τμήματος. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή της πριν βιώσουμε ξανά τέτοια τραγικά συμβάντα.»

Ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής με την προϊστάμενη μαία, υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν επισημάνει την ανεπάρκεια της νοσηλεύτριας.

Δείτε το βίντεο από το Mega

Ο Μιχάλης Γιαννακός δηλώνει έπι του περιστατικού: «Απορώ λοιπόν εάν πράγματι συμβαίνει αυτό που λέει ο διευθυντής γιατρός πώς η διευθύντρια της νοσηλευτικής και η διοίκηση άφηναν την νοσηλεύτρια εκεί όταν γνώριζαν ότι σε πολλές περιτπώσεις θα είναι μόνη της στην κλινική.»

Όταν την περασμένη Δευτέρα η 38χρονη μητέρα έκανε εισαγωγή στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας για να γεννήσει καθώς είχε μπει στον μήνα της, έμεινε επί 1,5 ώρα μόνη της με αφόρητους πόνους και αιμορραγία. Είχε ζητήσει από τη νοσηλεύτρια που βρισκόταν στο τμήμα γυναικολογικής να φωνάξει την γιατρό της, κάτι που όπως φαίνεται τελικά δεν συνέβη.

Και συνεχίζει ο κος Γιαννακός: «Έχουμε μάθει ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν πού υπάρχουν οι ευθύνες. Όμως είναι σαφές ότι το πρόβλημα υπάρχει στην υποστελέχωση της κλινικής καθότι στελεχώνεται από μία μαία και μία νοσηλεύτρια, η οποία δεν έκανε σωστή εκτίμηση της επίτοκου γυναίκας και του εμβρύου παρότι η ίδια έλεγε ότι αντιμετωπίζει πόνους.»

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό χαμό του, η μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ενώ διενεργείται νεκροτομή για να διαλευκανθούν τα αίτια θανάτου του εμβρύου.

Για το τραγικό περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ και έχει ζητηθεί η άμεση απομάκρυνση της νοσηλεύτριας που εμπλέκεται στο συμβάν.

Συγκλονίζει η μητέρα που έχασε το μωρό της στην γέννα

Η κα Κόντου μίλησε στο LIVE NEWS και ανέφερε: «Ευχόμαι καμία μανούλα κια κανένας να μην περάσει αυτό που περναμε εμείς εδώ και μία εβδομάδα εμείς».

Για το περιστατικό του Γενικού Κρατού Νίκαιας περιέγραψε η μητέρα:

«Ήρθα την Δευτέρα για πρόκληση τοκετού, κάνω εισαγωγή, μπάινω στο δωμάτιο και ανά διαστήματα δεχόμουν ιατρικές επισκέψεις γαι να ελεχθεί η διαστολή του κόλπου. Κατά της 3 τα ξημερώτα, με έπιασε ένας έντονος πόνο και πέτρωμα στην κοιλιά αλλά και τάσεις λιποθυμίας και ενημέρωσα μία νοσηλεύτρια, άλλα αδιαφόρησε σε αυτό που της είπα. Στις 5 πείπου πήρα το κινητό μου και ενημέρωσα την γιατρό μου για τους πόνους και κατόπιν μπαίνει καρδιοκοτογράφος. Είχα να αισθανθώ το παιδί μου από τις 04:20. Μετά φέρνουν κι άλλον καρδιοτοκογράφο, μετά φέρνουν Dopler και μετά φέρνουν έναν υπέρηχο και βλέπουν το μωρό μπρούμυτα και το παιδί έσβηνε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ