Κοινωνία

Κεραμέως: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Ολοήμερο – Τι είπε για τη φοιτητική στέγη

Η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε πως σε 5.000 τμήματα – στα μισά σχολεία της χώρας – το Ολοήμερο σχολείο θα διαρκεί ως τις 17.30 αντί για 16.00, υπενθύμισε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας για πρόγραμμα ενισχυμένο και εμπλουτισμένο με δημιουργική γραφή και άλλες καινοτομίες. Οι εγγραφές για το Ολοήμερο είναι, όπως είπε, ανοικτές ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Εκπαιδευτικοί όμιλοι και μέντορες

Η υπουργός διευκρίνισε πως μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας, κάθε σχολείο παίρνει πρωτοβουλίες από αθλήματα και χορό μέχρι πειράματα και κατασκευές. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μέντορες, δηλαδή τους παλαιότερους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν ρόλο συμβούλου «με στόχο να εμπνεύσουν, να προσανατολίσουν και να υποστηρίξουν κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα εκπαιδευτικό, με προϋπηρεσία έως πέντε έτη».

«Τα τρία επίπεδα της αξιολόγησης»

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας έχει ολοκληρωθεί κατά 99,7% και καλύπτει ακόμη και θέματα εξωστρέφειας.

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, με την «υλική Πίζα να εφαρμόζεται για πρώτη φορά», εμφάνισε καλύτερα αποτελέσματα στο Δημοτικό, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών γίνεται από τρία πρόσωπα, τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης και τον σύμβουλο ειδικότητας και προχωρά ως «βασικό βελτιωτικό μέτρο» για 170 εκπαιδευτικούς», σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Όπως είπε τα σχολεία ανοίγουν χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό, όπως σε όλο τον κόσμο και πως δεν έχει νόημα να υπάρξει μια φούσκα μέτρων στα σχολεία ενώ όλα τα παιδιά στη συνέχεια έχουν απογευματινές δραστηριότητες.

Τι είπε για τη θέρμανση

Η ίδια αναφέρθηκε και στη θέρμανση των σχολείων λέγοντας πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ενισχύσει το κονδύλι για τις σχολικές επιτροπές των δήμων και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες, ενώ όπως είπε δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής για εξαερισμό των αιθουσών.

Φοιτητική στέγη: «Σχέδιο για 7.300 κλίνες»

Η κυβέρνηση λαμβάνει ειδικά μέτρα για τη φοιτητική στέγη και είναι ήδη έτοιμες οι μονάδες στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Θράκη ενώ ολοκληρώνονται στη δυτική Αττική και τη Μακεδονία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Σε ερώτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών η Νίκη Κεραμέως υπενθύμισε ότι με 4 αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας καθορίζεται ότι η απαλλαγή ισχύει μόνο για άθεους ή αλλόθρησκους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...