Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύει νέους «εξορκιστές» η «Εκκλησία των Εθνών» – Νέες καταγγελίες (βίντεο)

Μακρινό και σκοτεινό παρελθόν φαίνεται πως κρύβει η περιβόητη «Εκκλησία των Εθνών», η οποία τελικά δεν ιδρύθηκε πριν 7 χρόνια, όπως εντέχνως θέλει να επικοινωνήσει ο επικεφαλής της αίρεσης.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το έργο του Κυρίου όπως το κάναμε τα τελευταία 7 χρόνια στην Ελλάδα».

H δράση της στην Ελλάδα άρχισε πριν από 11 χρόνια και συγκεκριμένα στην Αθήνα το 2011. Μια πορεία σκοτεινή, με δήθεν θαυματουργά νερά, που τα πουλούσαν για χρυσάφι, αλλά και σεξουαλικά σκάνδαλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πάστορας Ανδρέας

Προκάτοχος του 38χρονου αιρετικού Χάρη, ο αυτοαποκαλούμενος πάστορας Ανδρέας που θεράπευε αρρώστους στην Αθήνα.

Σε μεγάλες αίθουσες, όπως και ο Χάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Ανδρέας στην Αθήνα έλυνε τα μάγια από δαιμονισμένους και ψέκαζε με ένα δήθεν θαυματουργό νερό, για να το μοσχοπουλήσει μετά σε μπουκαλάκια στα ανυποψίαστα θύματά του.

Η τιμή για δυο γουλιές, στα 500 ευρώ.

Ύστερα από κάθε τέτοια παράσταση, το δήθεν θεραπευτικό νερό γινόταν ανάρπαστο με δεκάδες να στήνονται στην ουρά για να ψεκαστούν ολόκληροι.

Η συναγωγή της Αθήνας όμως έκλεισε άρον άρον μόλις άρχισαν οι καταγγελίες. Η πρώτη γυναίκα περιέγραψε την πλύση εγκεφάλου που υπέστη για να πέσει τελικά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Ήμουν ένα από τα 11 κορίτσια που είχαν υποστεί σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση και χειραγώγηση από τον Ανδρέα. Χρησιμοποιούσε τον τίτλο ‘άνθρωπος του Θεού’ για να αναγκάζει του ανθρώπους να κάνουν αυτό που δεν ήθελαν».

Ο Ανδρέας φυγαδεύτηκε άρον άρον πίσω στη βάση της αίρεσης, τη Νιγηρία, και στη θέση του πήρε ο Χάρης, ως ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης.

O πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε πως όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Θέρμης εισέβαλλαν στον χώρο δράσης της αίρεσης, ορισμένοι άρχισαν να τους βιντεοσκοπούν, ενδεχομένως με σκοπό να τους εκφοβίσουν ύστερα.

«Θα πρέπει να γίνει μία προκαταρκτική έρευνα» δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Συνέχισε, λέγοντας πως η αίρεση «πατάει» στο κομμάτι της ανεξιθρησκείας.

«Σου λέει “εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν να δώσει χρήματα”. Όμως όταν εκμεταλλεύεσαι μία κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένας άνθρωπος λόγω δυσκολιών και παίρνεις χρήματα για να πουλήσεις νερό, αυτό είναι εξαπάτηση» εξήγησε.

Τόνισε μάλιστα, πως πρέπει να ερευνηθεί η «διαδρομή του χρήματος» της αίρεσης και έκανε έκκληση σε όλα τα θύματα της αίρεσης να απευθυνθούν στις αστυνομικές Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θύμα της «Εκκλησίας των Εθνών» ο Εμανουέλ Ολισαντέμπε

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την «Εκκλησία των Εθών» και τον Χάρη Τσακωνίδη.

Μετά τις αποκαλύψεις για οικογένειες που διαλύθηκαν αλλά και ανθρώπους που ταξίδεψαν από το Περού για το… θαυματουργό άγγιγμα του «ανθρώπου του Θεού» όπως αποκαλούσαν τον Χάρη Τσακωνίδη, έγινε γνωστό πως και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Εμανουέλ Ολισαντέμπε, έχει πέσει θύμα της αίρεσης.

Ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε πρόβλημα με το γόνατό του με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον πάστορα Ανδρέα τότε, προκάτοχο του Χάρη, για να τον κάνει… καλά.

Μάλιστα, στο βίντεο της… θεραπείας του, φαίνεται στο τέλος να… γιατρεύεται, με τον ίδιο να αναφέρει ότι νιώθει καλά και να τρέχει γύρω γύρω από την σκηνή.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το Mega

 

Εκπαιδεύει νέους «εξορκιστές»

Απτόητοι οι εξορκιστές της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν ακάθεκτοι την δράση τους και μάλιστα καλούν τον κόσμο να ζήσει την εμπειρία του εξορκισμού μέσω ολοκαίνουργιου βίντεο που ανήρτησαν στη σελίδα τους στο YouTube.

Αλλά ο Χάρης Τσακωνίδης δε μένει μόνο εκεί. Το πάει ένα βήμα παρακάτω και δημιουργεί μέχρι και εκκολαπτόμενους εξορκιστές.

Τον περασμένο Ιούνιο σε μια πανηγυρική εκδήλωση, ο επικεφαλής της αίρεσης έχρισε μία από αυτούς ως η σύγχρονη «προφήτισσα» της εκκλησίας του,

Δεν έχασε ούτε λεπτό και μόλις έλαβε το χρίσμα από τον ψευτοϊερέα, ως δια μαγείας απέκτησε γνώσεις ιατρικής, αλλά προπαντός υπερφυσικές ικανότητες θεραπεύοντας όχι έναν, δύο, τρεις… αλλά έξι δαιμονισμένους σε μια μέρα.

 

Τι υποστηρίζουν φανατικοί οπαδοί της αίρεσης

Την ώρα που τα στόματα ανοίγουν και οι καταγγελίες πέφτουν βροχή, φανατικοί οπαδοί της αίρεσης αποκρούουν κάθε μαρτυρία και υποστηρίζουν πως εντός της αιθούσης συντελούνται θαύματα.

«Όταν ερχόντουσαν άνθρωποι άρρωστοι και καθόντουσαν στην γραμμή της προσευχής και τους έβλεπα να γίνονται καλά, και τους έβλεπα να είναι με γύψους, με σπασμένα κόκαλα και να φεύγουν με κομμένο τον γύψο και περπατώντας, έμενα και έλεγα ‘Θεέ μου είσαι τόσο κοντά μας;’», δήλωσε οπαδός της «Εκκλησίας των Εθνών».

Όπως λέει αποκλειστικά στο LIVE NEWS, όταν μπήκε λουκέτο στην συναγωγή της Αθήνας, εκεί όπου ο πάστορας Ανδρέας ψέκαζε με το θαυματουργό νεράκι του, η ίδια ένιωσε πως έκλεισε η πόρτα του πατέρα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όλα τα χρόνια που η εκκλησία λειτουργούσε ήμουν παρούσα. Τι να σας πω; Όταν έκλεισε ένιωσα πραγματικά να κλείνει η πόρτα του πατέρα μου, γιατί εκεί πήγαινα και συναντούσα τον ουράνιο πατέρα μου», συμπλήρωσε η οπαδός.

Μόλις ο πάστορας Ανδρέας κατηγορήθηκε για σεξουαλικά σκάνδαλα και διέφυγε στο εξωτερικό, οι πιστοί της αίρεσης ακολούθησαν τον ψευτοϊερέα Χάρη της Θεσσαλονίκης με το περιβόητο άγγιγμα.

«Εγώ προσωπικά έχω πάρα πολύ ευεργετηθεί και από τον κύριο Χάρη με προσευχές που ποτέ δε μου ζήτησε λεφτά και είδα το χέρι του Θεού».

Λεφτά δε ζήτησε ούτε και από μια άλλη οπαδό, αν και έλαβε τελικά μερικά εμμέσως και συγκεκριμένα μέσω του λευκού φακέλου που μοιράζεται κάθε φορά μετά το τέλος της τελετής.

«Σώπα καλέ. Τι είναι αυτά που λες; Ζήτησαν ποτέ λεφτά; Για το όνομα του Θεού. Πηγαίνω στο χωριό του πατέρα μου, σε κάποιες κηδείες ή ένας γάμος πηγαίνω και εκεί που είναι τα κεριά και βάζω μερικά λεφτά εκεί, για να πάρω ένα κερί ή βγαίνει το καλαθάκι. Ό,τι θέλει ο καθένας. Ορισμένοι που δεν έχουν ή που τσιγκουνεύονται βάζουν το χέρι ότι ρίχνουν και τελικά δεν ρίχνουν», ανέφερε η οπαδός.

«Ποτέ δεν μου ζητήθηκαν λεφτά, ποτέ. Όταν βρισκόμασταν στον χώρο της συνάντησης έβγαινε ένα καλάθι όπως έβγαινε στην ορθόδοξη και ο καθένας ό,τι προαιρείτο. Αυτός ήταν ο χρηματισμός, ας πούμε, του χώρου».

Ο επικεφαλής της αίρεσης αναμένεται να δικαστεί στις 14 Νοεμβρίου για την κατηγορία της λειτουργίας θρησκευτικού χώρου χωρίς άδεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ