Κοινωνία

Ζάκυνθος: Στη φυλακή οι 4 Τούρκοι για τη διακίνηση των 63 μεταναστών που περισυνελέγησαν ανοιχτά του νησιού

Τον δρόμο των φυλακών πήραν τέσσερις από τους έξι συνολικά Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση 63 μεταναστών, έκθεση ζωής αυτών σε κίνδυνο και παράνομη είσοδο στην χώρα, ύστερα από την πολύωρη απολογία τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι εισαγγελικές αρχές της Καλαμάτας αποφάσισαν την προφυλάκιση τεσσάρων ανδρών τουρκικής υπηκοότητας ηλικίας 37, 39, 48 και 51 ετών αντίστοιχα, ενώ για τους υπόλοιπους δυο 30 και 32 ετών, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι 63 μετανάστες και πρόσφυγες (61 Ιρανοί και 2 Αφγανοί),αναχώρησαν χθες από το χώρο των αποθηκών του λιμανιού της Καλαμάτας, όπου παρέμειναν προσωρινά από το περασμένο Σάββατο. Οι 31 από τους άνδρες αναμένεται να μεταφερθούν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο (ΠροΚεΚΑ) Κορίνθου όπου θα κρατηθούν, μέχρι να απελαθούν ως παράτυποι μετανάστες.

Οι 12 γυναίκες και τα παιδιά στο σύνολό τους, συνοδευόμενα και ασυνόδευτα, καθώς και 3 άνδρες θα οδηγηθούν σε ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Όλοι τους είχαν διασωθεί το βράδυ της Παρασκευής, όταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν και είχε ξεκινήσει από τα παράλια της Σμύρνης στην Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, εξέπεμψε σήμα κινδύνου στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κατάκολου. Διασώθηκαν από εμπορικό πλοίο και μεταφέρθηκαν συνοδεία σκαφών του λιμενικού στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ