Κοινωνία

Μιχαηλίδου: «Το Μάιο θα είναι έτοιμες οι παιδικές κατασκηνώσεις Μυτιλήνης»

«Μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμες οι παιδικές κατασκηνώσεις στη Νεάπολη Μυτιλήνης και το υπουργείο Εργασίας θα χρηματοδοτήσει το δήμο Μυτιλήνης για τη λειτουργία τους», τόνισε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, που επισκέπτεται τη Λέσβο και το Σάββατο 27 Αυγούστου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη.

Οι εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ, ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για έναν εμβληματικό χώρο για την αλληλεγγύη στη Λέσβο, καθώς είχε στεγάσει πρόσφυγες που έφευγαν από το κολαστήριο της Μόριας, ενώ στη συνέχεια περιέθαλπε ευάλωτες ομάδες προσφύγων.  Άδειασε και παραδόθηκε στο δήμο Μυτιλήνης τον Οκτώβριο του 2020 και από τότε παραμένει αφύλακτο με αποτέλεσμα να σημειωθούν βανδαλισμοί και κλοπές στο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Εργασίας έδωσε 300.000 ευρώ στο δήμο Μυτιλήνης για την αποκατάσταση του χώρου, ενώ η αλλαγή στη νομοθεσία για τη λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων καθυστέρησε την ολοκλήρωση διαδικασιών που απαιτούνται από την πλευρά του δήμου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο δήμος ανέθεσε το έργο της αποκατάστασης στην Αναπτυξιακή Εταιρία και το επόμενο διάστημα θα βγει στον αέρα διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, διαβεβαίωσε την Υφυπουργό ότι οι κατασκηνώσεις θα είναι έτοιμες στην επόμενη κατασκηνωτική περίοδο, θα φιλοξενούν 60 παιδιά, ενώ θα υπάρξει μέριμνα και για πρόσβαση και φιλοξενία παιδιών με αναπηρία.

Ο δήμος ζήτησε ακόμα να του παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις του τένις προκειμένου αξιοποιηθούν περαιτέρω και να αποδοθούν στο κοινό της πόλης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...