Κοινωνία

North Evia – Samos Pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα νέα voucher διακοπών σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια

Σήμερα, 25 Αυγούστου 2022, αρχίζει η τρίτη φάση παροχής των καρτών-vouchers τουρισμού για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Το μεσημέρι αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το North Evia – Samos Pass μέσω του vouchers.gov.gr για την επιδότηση διακοπών.

Πρόκειται για την πλατφόρμα της 3ης φάσης του North Evia – Samos Pass η οποία υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού και αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τρίτη φάση της δράσης, η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο, για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr θα διατεθούν περισσότερες κάρτες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο.

Η δράση έχει ήδη γνωρίσει τεράστια απήχηση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι κάρτες της πρώτης και της δεύτερης φάσης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αντίστοιχα, εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα της πλατφόρμας.

 

Επιπρόσθετα, όσες κάρτες δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση, τον μήνα Ιούλιο, μεταφέρονται και γίνονται πάλι διαθέσιμες στην τρίτη φάση. Ως εκ τούτου, για τη Βόρεια Εύβοια θα διατεθούν περίπου 2.100 κάρτες επιπλέον των 7.300 που προβλέπονταν βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ενώ για τη Σάμο θα διατεθούν περίπου 800 κάρτες επιπλέον των 3.650 καρτών που προβλέπονταν αρχικά.
Έτσι, για τον μήνα Σεπτέμβριο, θα είναι προς διάθεση περισσότερες από 9.400 κάρτες των 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και περισσότερες από 4.400 κάρτες των 300 ευρώ για τη Σάμο. Αθροιστικά, για τον μήνα Σεπτέμβριο, το ποσό προς αξιοποίηση μέσα από τις κάρτες του North Evia-Samos Pass διαμορφώνεται στα 2,76 εκατ. ευρώ. 
Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός των 6 εκατ. ευρώ για τη δράση και να περάσει ολόκληρο το ποσό στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, καθώς οι οικονομίες τους δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα εξαιτίας των πρόσφατων φυσικών καταστροφών. Προς αυτή την κατεύθυνση, το σχήμα συνεχίζεται και τον μήνα Οκτώβριο έχει δηλώσει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.
Μέχρι τώρα, έχουν εκδοθεί συνολικά 18.075 κάρτες, εκ των οποίων 12.050 για τη Βόρεια Εύβοια και 6.025 για τη Σάμο. Βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων για τη Βόρεια Εύβοια, έχουν προστεθεί 9.580 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 7.777 εξ αυτών έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή. Για τη Σάμο, δε, έχουν προστεθεί 5.110 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 4.462 εξ αυτών έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή. Αθροιστικά, έχουν διατεθεί, άμεσα, περισσότερα από 2,2 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας σημαντικά της τουριστική και οικονομική δραστηριότητα στις εν λόγω περιοχές, παράλληλα, φυσικά, και με τα άλλα σχετικά προγράμματα από το Υπουργείο Τουρισμού και τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Πως γίνεται η διαδικασία

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e-mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλυτικά:

1. Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet.
2. Αμέσως μετά, καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί μέσω υπερσυνδέσμου και κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password) αντίστοιχα.
3. Στη συνέχεια, δηλώνει τον προορισμό της επιλογής του μεταξύ Σάμου και Βόρειας Εύβοιας.
4. Κατόπιν δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί, η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.
5. Τέλος, ο πολίτης δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν υπάγεται σε κάποια από τις εξαιρέσεις της δράσης και επιλέγει «Υποβολή», ολοκληρώνοντας τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Η αξιολόγηση της αίτησης και η έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα διαρκεί μέχρι και τρεις εργάσιμες ημέρες. Μετά την έγκριση και έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας.

Διευκρινίζεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα στον τόπο της κατοικίας τους. Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το North Evia – Samos Pass δηλώνοντας ως προορισμό μόνο τη Σάμο και το αντίστροφο. Επιπλέον, για την αποθήκευση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών.

Και τέλος, σε περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται η ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης