Κοινωνία

Πλαστικό χρήμα VS μετρητά σημειώσατε 1 – Στο 69,5% οι ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ελλάδα

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στις συναλλαγές. Το πλαστικό χρήμα ανέτρεψε τις καθημερινές συνήθειες των καταναλωτών, καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούν είτε τις χρεωστικές τους κάρτες, είτε το κινητό τους τηλέφωνο για να πληρώσουν.

Συγκεκριμένα, τα 2 τελευταία χρόνια η χρήση χρεωστικών, πιστωτικών, προπληρωμένων καρτών καθώς και οι μεταφορές χρημάτων έχουν αυξηθεί κατά 58%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μέσος όρος της χρήσης καρτών στο σύνολο των συναλλαγών στην Ευρωζώνη ανήλθε την περασμένη χρόνια στο 49%, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα το ποσοστό άγγιξε το 69,5%.

Ελάχιστα είναι τα καταστήματα που δεν διαθέτουν POS. Η εξοικείωση των καταναλωτών στην χρήση της κάρτας τα τελευταία χρόνια και η υποχρέωση πολλών επιχειρηματιών να χρησιμοποιούν σύστημα POS οδήγησε στην εκτίναξη του αριθμό των μηχανημάτων πληρωμής από τα 130.000 που ήταν πριν από μερικά χρόνια στα 650.000 σήμερα.

Ακόμη, η πανδημία λειτούργησε καθοριστικά στο να «ξεχαστούν» τα μετρητά οριστικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές το 2021 αυξήθηκαν κατά 789 εκατομμύρια σε σχέση με το 2019.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...