Κοινωνία

Χανιά: Ιερόσυλοι βανδάλισαν δύο εκκλησίες

 

Στόχος ιερόσυλων έγιναν οι εκκλησίες στα Χανιά, τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς άγνωστοι με απροσδιόριστα κίνητρα προκάλεσαν ζημιές σε δυο ναούς, χωρίς όμως να κλέψουν θρησκευτικά αντικείμενα και εικόνες, ενώ και τα παγκάρια δεν είχαν μέσα χρήματα.

Οι βανδαλισμοί συνέβησαν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και στον τετράκλιτο ναό της Παναγίας, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Αγίας Ειρήνης και του Αγίου Χαραλάμπου στα Περιβόλια, όπου ο δράστης ή οι δράστες έσπασαν τις πόρτες και εξαφανίστηκαν. Μετά τις καταγγελίες των εφημέριων, η τοπική Αστυνομία ερευνά για να εντοπίσει τους δράστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βανδαλισμός σε αντλιοστάσιο στο Ρέθυμνο

Η έλλειψη νερού που έβαλε σε κίνδυνο τις καλλιέργειες στην περιοχή Αγία Τριάδα στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου, κινητοποίησε ένα συνεργείο της ΔΕΥΑΡ που έκανε έλεγχο για βλάβη στο αντλιοστάσιο.

Οι τεχνικοί διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι είχε παραβιαστεί η πόρτα από αγνώστους που έριξαν εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η εγκατάσταση. Το κόστος της ζημιάς ξεπερνά τα 5.000 και θα χρειαστούν 15 ημέρες για την επαναλειτουργία του αντλιοστασίου, από το οποίο ποτίζονται καλλιέργειες αβοκάντο και ελιάς στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ