Κοινωνία

Ρόδος: Έξι διακινητές συνελήφθησαν μετά τη διάσωση 122 μεταναστών – Οι αμοιβές ανά άτομο

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά τον εντοπισμό και τη διάσωση των 122 αλλοδαπών στα ανοιχτά της Ρόδου, έγινε προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή της Κω και διαπιστώθηκε ότι μεταξύ αυτών, οι 6 ήταν οι διακινητές τους.

Η βάρκα με τους αλλοδαπούς είχε ξεκινήσει το ταξίδι της από τον Λίβανο, με προορισμό την Ιταλία, με κάθε έναν από αυτούς να καταβάλλει 5.000 και 6.000 ευρώ στους διακινητές για να γίνει η παράνομη μεταφορά τους.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη είσοδο και έξοδο αλλοδαπών από την χώρα αλλά και παραβίαση του κώδικα μετανάστευσης για παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η προανάκριση έγινε από τη Λιμενική Αρχή Κω με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) σε συνεργασία ως προς την έρευνα με Ε.Υ.Π. και το κινητό Γραφείο Επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κω, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την πιθανότητα εμπλοκής των συλληφθέντων διακινητών και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...