Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σιίτες γιορτάζουν την Ασούρα στον Πειραιά: Αυτομαστιγώματα και αιματοχυσία ως φόρο τιμής στον ηγέτη τους

Για ακόμα μια χρονιά οι Σιίτες μουσουλμάνοι, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα γιόρτασαν την Ασούρα που είναι, σύμφωνα με τη θρησκεία τους, η ανάπαρασταση του μαρτυρίου και του θανάτου του ιμάμη Χουσεϊν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ.

Με αυτοσχέδια ξυράφια και λάμες δεμένα με αλυσίδες αυτιμαστιγώνονται και γιορτάζουν την Ασούρα, που κυριολεκτικά σημαίνει «δέκατη».

Είναι περισσότερο θρήνος πάρα μια γιορτή για μια μάχη που εκτυλίχθηκε πριν από περισσότερα από 1.300 χρόνια πριν.

Την απώλεια του εγγονού του προφήτη Μωάμεθ τιμούν οι Σιίτες με την Ασούρα

Πρόκειται για τη μάχη της Καρμπάλα, μια ένοπλη συμπλοκή που συνέβη στις 10 Μουχαράμ του 61, σύμφωνα με το Ισλαμικό Ημερολόγιο (10 Οκτωβρίου του 680 σύμφωνα με το Γρηγοριανό), στην ομώνυμη πόλη του σημερινού Ιράκ.

Σε αυτή τη μάχη έχασε τη ζωή του ο Ιμάμης Χουσεΐν εγγονός του προφήτη Μωάμεθ. Από αυτή τη μάχη δημιουργήθηκε και το σχίσμα μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών.

Κάθε χρόνο λοιπόν στην Δήμητρος 1 στον Πειραιά οι Σιίτες με αυτόν τον τρόπο θρηνούν για την απώλεια του πνευματικού τους ηγέτη και μέσα σε έκσταση αυτιμαστιγώνονται μέχρι να ματώσουν τα σώματά τους. Ταυτόχρονα χτυπούν δυνατά τα στήθη τους αποτίοντας φόρο τιμής στον πνευματικό τους ηγέτη.

Δείτε βίντεο του iefimerida από τη γιορτή των Σιιτών στον Πειραιά

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές