Κοινωνία

Τραγωδία στα Σύβοτα: Ελεύθερος ο χειριστής του σκάφους

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο χειριστής του σκάφους, που συνελήφθη την Κυριακή, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ θα οριστεί δικάσιμος όταν ολοκληρωθεί η προανάκριση για το ατύχημα με αλεξίπτωτο στα Σύβοτα, καθώς οι λιμενικές Αρχές ερευνούν εάν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Σημειώνεται πως οι πραγματογνώμονες θα ερευνήσουν εξονυχιστικά την κατάσταση του εξοπλισμού έλξης του αλεξίπτωτου και τους ιμάντες πρόσδεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως έγινε η τραγωδία

Η 62χρονη γυναίκα έκανε parasailing όταν ξέσπασε έντονο μπουρίνι. Ο χειριστής του σκάφους επιχείρησε να τραβήξει τη γυναίκα με το σχοινί, όμως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έσπασε ο ιμάντας και η γυναίκα έπεσε από μεγάλο ύψος στο νερό και τραυματίστηκε θανάσιμα.

«Οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν την πτώση της γυναίκας στη θάλασσα. Ωστόσο επί μέρους θέματα θα εξακριβωθούν. Δεν πρέπει όμως το δυστύχημα αυτό να μας κάνει να δαιμονοποιήσουμε κάποιες θαλάσσιες δραστηριότητες» τόνισε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Κοκκάλας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ