Κοινωνία

Φωτιά στην Κόνιτσα: «Μάχη» των ελικοπτέρων με τις φλόγες

Από το πρωί ξεκίνησαν να δρουν και τα εναέρια μέσα, ενώ ήδη η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα. Αν και εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, προς το παρόν δεν κινδυνεύει το χωριό Αμάραντος και τα ιαματικά λουτρά της περιοχής, ωστόσο υπάρχει φόβος μην επεκταθεί σε διάσπαρτα παλιά ναρκοπέδια, σύμφωνα με την ερτ.

Τέσσερα ελικόπτερα επιχειρούν σε συνδυασμό με επίγειες δυνάμεις και δασοκομάντος για να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, που έχουν περιοριστεί στην κορυφογραμμή.

Την ίδια ώρα, μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε τα πυροσβεστικά μηχανήματα να προσεγγίσουν τις εστίες της φωτιάς.

Στη μάχη και τα Erickson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από το μεσημέρι του Σαββάτου επιχείρησε το ελικόπτερο, που εδρεύει στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε και ένα δεύτερο.

Τα ελικόπτερα έκαναν ανεφοδιασμό με νερό στα ποτάμια της Κόνιτσας και με συνεχείς ρίψεις προσπάθησαν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις 4 ελικόπτερα.

Σημειώνεται, πως πρόκειται για ένα δάσος με πεύκα, που είχε τυλιχθεί ξανά στις φλόγες το 2007.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...