Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Οριεθετήθηκε η φωτιά στη Χαλκίδα - Μαρτυρίες για δυο εμπηστές

Οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Χαλκίδα, πίσω από το νοσοκομείο της πόλης.

Nεότερη ενημέρωση: 

Στη προσπάθεια της κατάσβεσης έσπευσε ενα ελικόπτερο Ericson και δύο καναντέρ, τα οποία θα συνεχίσουν τις ρίψεις μέχρι να σβήσουν όλες οι εστίες της φωτιάς.

Νωρίτερα, είχαν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, την ώρα που ο καπνός είχε περιορίσει αισθητά την ορατότητα στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του egnomi.gr, αναζητούνται ως ύποπτοι για εμπρησμό δύο Ρομά. Μάλιστα, οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πωςΟ ένας φορούσε κόκκινη φόρμα και έριξε βενζίνη στα ξερόχορτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φωτιά κινείται προς τη Νέα Λάμψακο, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και ποιμνιοστάσια.Κάτοικοι αναφέρουν ότι η φωτιά χωρίστηκε σε τρία μέτωπα. Το ένα ανεβαίνει προς τον λόφο, το δεύτερο κατευθύνεται νότια και το τρίτο δυτικά.

 

 

Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σύννεφο καπνού έχει τυλίξει όλη την Χαλκίδα.

Σύμφωνα ΑΠΕ-ΜΠΕ στην περιοχή επικρατούν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 41 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Aρχικό κείμενο:

Σύμφωνα με το evima, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά κινείται προς το πεδίο βολής…

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση κοντά στην πόλη της Χαλκίδας. Ο καπνός έχει περιορίσει αισθητά την ορατότητα στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήδη εκτός των επίγειων δυνάμεων, την πορεία της φωτιάς που κινείται προς τη Νέα Λάμψακο, λόγω του βοριά, προσπαθούν να κόψουν, με ρίψεις νερού από αέρος και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή βρίσκονται και ποιμνιοστάσια.

Σύμφωνα με κατοίκους, η φωτιά έχει χωριστεί σε τρία μέτωπα καθώς κινείται προς Νέα Λάμψακο. Το ένα ανηφορίζει τον λόφο, το άλλο κατευθύνεται νότια και το τρίτο δυτικά. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη Χαλκίδα, σε αγροτοδασική έκταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, στην περιοχή του παλιού πεδίου βολής.

Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ενισχύονται συνέχεια.

Δείτε εικόνες από το Eviatop:

https://youtu.be/cgAQ2ND3KfA

Δείτε τις εικόνες του evima:

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...