Κοινωνία

Φωτιά στη Μεσσηνία: Ένας πυροσβέστης στο νοσοκομείο και ένας πολίτης με εγκαύματα

Ένας πολίτης, ιδιοκτήτης στάβλου που κάηκε, υπέστη εγκαύματα στη φωτιά στον Σχίνο Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον σταθμό ΣΚΑΪ. 

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός, Ραφαέλα Τζίμα στην τακτική ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, γνωστοποίησε ότι μέσα σε δύο ώρες η φωτιά πέρασε σε φάση ύφεσης.

Στις 14:38 είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του Μεσοχωρίου προς ασφαλή κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό», διευκρίνισε η κ. Τζίμα.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων  τμημάτων και 17 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν και 14 Φινλανδοί πυροσβέστες που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Πυροσβεστών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...