Κοινωνία

Πανελλαδικές: Αρίστευσε η περιφέρεια — Ένα κορίτσι από τη Νάξο η πρώτη των πρώτων

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις τελείωσαν κι επίσημα με την ανακοίνωση της βάσης των σχολών. Περισσότεροι από 9 στους δέκα υποψήφιους πέρασαν σε μια από τις δέκα πρώτες τους επιλογές. Πίσω από τους αριθμούς ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών, κάποιες, αξιοσημείωτες.

Ένα κορίτσι από τη Νάξο, η Κατερίνα Βάβουλα είναι η πρώτη των πρώτων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Η Κατερίνα έγραψε 20 στην Φυσική, 20 στην Χημεία, 19,7 Βιολογία και 18,6 έκθεση και εισάγεται στην Ιατρική Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας, ήμασταν σίγουροι για το αποτέλεσμα (…) Θέλει πολλές ασκήσεις, προσπάθεια και υπομονή» δήλωσε η Κατερίνα Βάβουλα.

Η Ελένη Λυγούρα από την Λάρισα μπήκε 3η στην Ιατρική Ιωαννίνων, με 19.535 μόρια.

«Διάβαζα από την πρώτη δημοτικού, την τελευταία χρονιά πιο εντατικά» είπε η Ελένη Λυγούρα.

Το 93% των επιτυχόντων εισάγεται σε Σχολή-Τμήμα μέσα στις 10  πρώτες προτιμήσεις του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής οδήγησε σε μεγαλύτερη προσπάθεια από την πλευρά των υποψηφίων, με συνέπεια την άνοδο του ποσοστού που εισάγεται στα ΑΕΙ που φέτος έφθασε το 62,1%.

«Φέτος έμειναν εκτός Πανεπιστημίων 1 στους 3 υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια και 2 στους 3 από τα ΕΠΑΛ. Θυσία στο βωμό του Μινώταυρου της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας» σχολίασε ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

«Η σκέψη μας είναι με τους νέους και τις νέες που μαθαίνουν σήμερα πού και αν εισήχθησαν στα πανεπιστήμια. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια γιατί το μέτρο της επιτυχίας και της αποτυχίας δεν είναι μόνο αν πέρασε κάποια ή κάποιος σε μια σχολή» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης