Κοινωνία

Μύκονος: Αγωγές σε βάρος αστυνομικών που έκοψαν πρόστιμα

Αγωγές και μηνύσεις σε βάρος αστυνομικών που βεβαιώνουν πρόστιμα σε τροχονομικούς ελέγχους στη Μύκονο, έχουν κατατεθεί το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., Γρηγόρης Γερακαράκος, εξηγεί στο Newsbomb.gr ότι «στη Μύκονο υπάρχουν ιδιωτικά βαν που πραγματοποιούν τα λεγόμενα «τράνσφερ» με πελάτες τουρίστες, τα οποία πολλές φορές δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τη λειτουργία τους.

Αστυνομικοί που υπηρετούν σε Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, οι οποίοι μετέβησαν από την Αθήνα στη Μύκονο για να βάλουν μία τάξη στην παρανομία, έκαναν τη δουλειά τους βεβαιώνοντας πρόστιμα σε οδηγούς και εταιρίες που λειτουργούσαν χωρίς να εφαρμόζουν το νόμο. Το πρόστιμα αφορούν στην παράβαση της υποκλοπής μεταφορικού έργου (ν. 4663/20).

Για τον οδηγό είναι 3000 ευρώ και για τον ιδιοκτήτη της εταιρίας 3000 ευρώ. Στη συνέχεια, οι "θιγόμενοι" έκαναν μηνύσεις και αγωγές σε βάρος των αστυνομικών. Ζητούν 100.000 ευρώ από τον καθένα.

Ζητούν ένα τέτοιο ποσό από ανθρώπους με μισθό 1000 ευρώ το μήνα. Ο αστυνομικός είναι εκεί για να διαφυλάξει τη νομιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν δεν θέλουν κάποιοι να εφαρμοστεί η νομιμότητα, αυτό δεν θα το αποδεχθεί η Αστυνομία. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους αστυνομικούς. Αυτός ήταν ο στόχος τους με τις αγωγές.

Απαιτούμε η πολιτεία να σταθεί δίπλα στους κρατικούς λειτουργούς που προσπαθούν να βάλουν μία τάξη στην παρανομία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων:

«Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη και απορία ότι η δραστηριοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Μύκονο και ειδικότερα η αποτελεσματικότητα των αστυνομικών που υπηρετούν σε Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), έχουν προκαλέσει αδικαιολόγητες αντιδράσεις και αψυχολόγητες ενέργειες, με πρωτοστάτες κάποιους που διεκδικούν 100.000 ευρώ (!) - μέσω μηνύσεων και αγωγών - από αστυνομικούς των 1.000 ευρώ το μήνα (!)

Την ώρα που η πρόληψη των τροχαίων αποτελεί βασικό στόχο των αρχών, ιδίως στις τουριστικές περιοχές - πρότυπα ποιοτικής προσφοράς υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και υποδείγματα ποιότητας ζωής και αναψυχής, είναι πέραν πάσης λογικής η απόπειρα υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας υπό τον μανδύα ενδίκων μέσων και απειλών.

Ας γνωρίζουν όσοι ενοχλούνται από την εφαρμογή του νόμου ότι οι συνάδελφοί μας έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Ομοσπονδίας, δεδομένου ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν ενεργούν μόνοι τους αλλά στο πλαίσιο εντολών και συγκεκριμένων δράσεων για την πάταξη της πειρατικής μεταφοράς επιβατών μέσω ΙΧΕ αυτοκινήτων κ.λπ.

Καλούμε τους ιθύνοντες να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν την περαιτέρω στοχοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι το μόνο «λάθος» που διέπραξαν ήταν να αντισταθούν στην παρανομία και στο νόμο της ζούγκλας που κάποιοι προφανώς επιθυμούν διακαώς να εδραιώσουν στην περιοχή τους».

 

  

  •  
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ