Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Για «τουρκική μειονότητα» μίλησε Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ σε περιοδεία του στη Θράκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ο  υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Yavuz Selim Kıran, επισκέφθηκε τη Θράκη την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 προκειμένου να παρασθεί στο μνημόσυνο για την 27η επέτειο του θανάτου του Αχμέτ Σαδίκ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο υφυπουργός έκανε σειρά συναντήσεων με τον παράτυπο κι αυτόκλητο θρησκευτικό λειτουργό Ιμπραήμ Σερήφ αλλά και με εκπροσώπους της Μειονότητας.

 

Ο ίδιος μάλιστα μετέβη και στην πόλη της Ξάνθης, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του προσφάτως θανόντος  Αχμέτ Μετέ.

Η  επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου ΥΦΥΠΕΞ δεν γνωρίζουμε εάν θα χαρακτηρισθεί ως “ιδιωτική” αλλά σίγουρα δεν είναι τυχαία. 

Η «ιδιωτική» επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη εντάσσεται στο "γνώριμο" πλέον σχέδιασμό  για την περιοχή του οποίου οι κύριοι άξονες εντοπίζονται στην διεύρυνση της «εθνοθρησκευτικής γεωγραφίας» με την «κατασκευή τουρκικής μειονότητας» όπου και όπως είναι δυνατόν, καθώς επίσης και στην ενίσχυση ενός δικτύου 110 τουρκοφρόνων συλλόγων που λειτουργούν με ένα πολυπυραμιδικό σχήμα και οι οποίοι έχουν την εποπτεία του “θρησκευτικού, πολιτισμικού,κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι της μειονότητας” .

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς συνθήκες, οι εν λόγω επισκέψεις, παραβιάζουν τα διπλωματικά πρωτόκολλα στις επισκέψεις τους , δημιουργούν σκόπιμο κλίμα σύγχυσης στα σύνοικα στοιχεία (Αλεβίτες, Πομάκους, Ρομά κ.α.) ενώ υπάρχουν ενδείξεις για την δραστηριοποίηση δομών οργανωμένου εγκλήματος σε δραστηριότητες διακίνησης παρατύπων μεταναστών που βρίσκουν στήριξη σε επίσημες (παρα)κρατικές ή (παρα)θρησκευτικές δομές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ