Κοινωνία

Φωτιά στην Πεντέλη: Πώς σώθηκε το νοσοκομείο – Η ανθρώπινη αλυσίδα της Πυροσβεστικής

Μια τεράστια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες, προκειμένου να σωθεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το οποίο περικυκλώθηκε από τη φωτιά αργά το βράδυ της Τρίτης.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς το απόγευμα της Τρίτης και περικυκλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης από τις φλόγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πυροσβέστες δημιούργησαν ένα ανθρώπινο τοίχος με τις μάνικες και κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς και να σώσουν το νοσοκομείο.

Το χρονικό της εκκένωσης του νοσοκομείου

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης, όταν σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να μην κινδυνεύσει κανείς, το νοσοκομείο με μια συντονισμένη επιχείρηση εκκενώθηκε και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς δομές.

Έτσι, 36 παιδιά που νοσηλεύονταν στο ίδρυμα και 19 εργαζόμενοι με ασθενοφόρα και άλλα οχήματα εγκατέλειψαν το νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, μετά από την εντολή των αρχών.

Μετά την προληπτική εκκένωσή του, το νοσοκομείο φαινόταν ότι δε θα διέτρεχε κίνδυνο. Η αλλαγή της διεύθυνσης των θυελλωδών ανέμων όμως έφεραν ξαφνικά από τη μια στιγμή στην άλλη όσους είχαν μείνει για να το προστατεύσουν, μπροστά στην πύρινη λαίλαπα που απειλούσε να κατακάψει τα πάντα στο πέρασμα της.

Τελικά μετά από μια τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών, ανδρών του στρατού αλλά και κατοίκων της περιοχής και με τη βοήθεια των ανέμων που ξαφνικά άλλαξαν πορεία, το νοσοκομείο γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τον πύρινο εφιάλτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...