Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στα Μέγαρα: Τουλάχιστον 2 σπίτια κάηκαν - Έσπασε το μέτωπο στη Λούμπα

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων το μεσημέρι της Τετάρτης και πήρε μεγάλη διάσταση τυλίγοντας στις φλόγες τουλάχιστον 2 σπίτια όπως κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΙ. Μάλιστα, σε ένα απο αυτά μια ηλικιωμένη γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια χρειάστηκε να απομακρύνθει από τις αστυνομικές δυνάμεις σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει σπάσει το μέτωπο της πυρκαγιάς, κυρίως στη Λούμπα, δεν είναι ενιαίο και υπάρχουν μεμονωμένες εστίες.

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Επιχειρούν πλέον 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων και 38 οχήματα ενώ νωρίτερα επιχείρησαν και 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ πολίτες προσπαθούσαν να βοηθήσουν το έργο των πυροσβεστών με λάστιχα και ξερά κλαδιά.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων που βρίσκεται σε εξέλιξη εν μέσω ισχυρών ανέμων. 

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη πριν απο λίγο στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε ο οικισμός Ζάχουλη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://bit.ly/32VyYzm ».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ενώ υπογράμμισε πως η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη καθώς ο ανεμος δυσχαιρένει την κατάσβεση. Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η περιοχη είναι παρθένο δάσος.

«Δεν πάει καλά», υπογραμμίζουν οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς λόγω της δυσκολίας που υπάρχει για την κατάσβεσή της. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος είναι να μην φτάσει η φωτιά στο Αλεποχώρι.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μιχάλης Τεζάρης που βρίσκεται στο σημείο, υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες ενώ όπως φαίνεται στα πλάνα του ΣΚΑΙ στις φλόγες έχει ήδη παραδοθεί ένα σπίτι στην περιοχή Ζαχούλη και ένα ακόμη στο Άνω Αλεποχώρι. Παράλληλα, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής απειλεί κατοικημένες περιοχές. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή λόγω πυρκαγιάς    

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμο οδό προς Άνω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς τον οικισμό Πευκενέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...