Κοινωνία

Τι συμβαίνει με τους σεισμούς στην Ελλάδα; Προειδοποιεί ο Γερ. Παπαδόπουλος: Συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα

Στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν τεθεί οι χαμηλής έντασης σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών σε Κρήτη και Εύβοια αλλά και περιστασιακά σε άλλα σημεία της χώρας. 

Συζητήσεις έχει προκαλέσει χθεσινή ανάρτηση από τον Διευθυντή Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Γεράσιμο Παπαδόπουλο που αναφέρει: 

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!

Εντός του 2022 δεν έχει κάνει ούτε ένα σεισμό μεγέθους μεγαλύτερου του 5. Που είναι τα 6άρια και 7άρια της διετίας 2020-2021...Τώρα συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα!!

Αρκετοί είναι οι χρήστες που του εκφράζουν την ανησυχία τους, ιδιαίτερα για τη φράση του πως «τώρα συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα».

Προ διμήνου να θυμίσουμε είχαμε έντονη σεισμική δραστηριότητα με δονήσεις μικρής έντασης στο Τρίκερι Μαγνησίας. Το θέμα έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέροντας: «τις τελευταίες 2-3 μέρες έχουν πυκνώσει, το πρωί το μέγεθος έφτασε το 3,8. Ίσως επανέλθω».

Για την εξέλιξη του φαινομένου ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε τότε: «Η Μαγνησία δίνει μεγάλα μεγέθη αλλά όχι σε αυτή την περιοχή. Αυτή την στιγμή μαζεύουμε στοιχεία και θα δούμε αν χρειαστεί να κάνουμε μια νεότερη αξιολόγηση. Τις τελευταίες 4 μέρες έχουν γίνει περίπου 40 σεισμοί από 1,5 Ρίχτερ μέχρι 3,8 Ρίχτερ».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές