Κοινωνία

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Κρήτη

Όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας στο νησί έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, όπως προβλέπεται στον σχεδιασμό για την λήψη επιπλέον μέτρων, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζεται στους πολίτες η απαγόρευση καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, η απαγόρευση εκτέλεσης θερμών εργασιών και η απαγόρευση χρήσης ψησταριών και οποιασδήποτε χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης, όπως έχουν ορισθεί με σχετικές αποφάσεις. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις περιοχές αυτές στον σύνδεσμο: https://www.crete.gov.gr/chartes-politikis-prostasias/ Εξαιρούνται της απαγόρευσης τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης.

Παράλληλα, υπενθυμίζονται τα τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης: 166 ΕΚΑΒ, 100 ΕΛΑΣ, 199 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, 112 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, 108 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ και 1591 ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...