Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σάμος: Έπεσε ελικόπτερο που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς-Βρέθηκε ζωντανό το τέταρτο μέλος του πληρώματος (upd)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Σώος στη ξηρά εντοπίστηκε το τέταρτο μέλος του ελικοπτέρου που κατέπεσε το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά της Σάμου ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί.

Περίπολος του Στρατού εντόπισε σε ακτή τον τέταρτο αγνοούμενο ζωντανό. Ασθενοφόρο απο το στρατιωτικό Νοσοκομείο τον μεταφέρει στο Νοσοκομειο Σάμου. Ειναι καλά στην υγεία του

Πρόκειται για ένα Μολδαβό υπήκοο που είναι καλά στην υγεία του. Ζωντανός διεσώθη και είναι καλά στην υγεία του επίσης ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου. Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ δύο από τους επιβαίνοντες που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, παρά τις προσπάθειες για ανάνηψη στη ξηρά μεταφέρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο νοσοκομείο όπου αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο ένας εκ των δύο Μολδαβών που επέβαιναν στο ελικόπτερο.   

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα: 

1ος που διασώθηκε ειναι ο Μολδαβός μηχανικός, 
2ος που εντοπίστηκε και είναι νεκρός ειναι ο Έλληνας
3ος που εντοπίστηκε και ειναι νεκρός ειναι ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης και
ο 4ος που βγήκε ζωντανός στη στεριά ειναι ο Μολδαβός πιλότος


 

Πριν....: 

Ζωντανός εντοπίστηκε ο Ρουμάνος πιλότος  όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Samos 24.gr.

 
Με ασφάλεια οδηγείται ο Ρουμάνος πιλότος στο όχημα της ΕΟΔ Σάμου για να παραδοθεί στη συνέχεια στο ΕΚΑΒ Σάμου, αναφέρει. 

Πλωτό του λιμενικού που παίρνει μέρος στις έρευνες περισυνέλεξε ακόμη ένα άτομο του πληρώματος του ελικοπτέρου και οι άνδρες του Λιμενικού κάνουν ΚΑΡΠΑ στον άνδρα. Επίσης εντοπίστηκε ένα μέλος του πληρώματος με την κατάσταση της υγείας του να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή.

https://www.youtube.com/watch?v=maRzIF2Nk_Ehttps://www.youtube.com/watch?v=q0MekwDpj4Y

Προηγούμενη ενημέρωση 

Βρέθηκαν δυο διασωθέντες από την πτώση του ελικοπτέρου

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού. Μόλις βρέθηκαν δυο διασωθέντες από το λιμενικό.

Το πλήρωμα του ρωσικής κατασκευής ελικοπτέρου ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοι και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Μονάδα βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων έχει ειδοποιηθεί να είναι έτοιμη για συμμετοχή στις έρευνες

Οι επίσημες ανακοινώσεις του Λιμενικού έχουν ως εξής πάντως: 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ένας διασωθέντας βρίσκεται στο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρεί στις έρευνες και είναι καλά στην υγεία του. Ο δεύτερος είναι σε σκάφος του λιμενικού

Ο δήμαρχος Φούρνων, Δημήτρης Καρύδης, είναι ο άνθρωπος που είδε το ελικόπτερο να πέφτει. Μιλώντας στο Newsbomb.gr είπε: «Την ώρα που πήρε νερό από τη θάλασσα, δεν πρόλαβε να σηκωθεί και έπεσε στο νερό. Οι Φούρνοι είναι ψηλά και το είδα. Αυτή την ώρα η θάλασσα έχει 7 με 8 μποφόρ, αλλά στο σημείο που έπεσε το ελικόπτερο είναι στα 7 μποφόρ. Είμαστε σε απόγνωση, μακάρι να έχει σωθεί το πλήρωμα του ελικοπτέρου».

Και ο δήμαρχος της δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, μίλησε στο Newsbomb.gr λέγοντας πως «το ελικόπτερο έπεσε στα παράλια της δυτικής Σάμου. Είχε πάρει νερό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και μόλις πήγε να σηκωθεί, έχασε ύψος και έπεσε μέσα στη θάλασσα. Ο δήμαρχος των Φούρνων το είδε και με πήρε τηλέφωνο και μου το είπε. Η αγωνία μας είναι να είναι καλά τα παιδιά, να έχουν σωθεί. Μας ανησυχεί η τύχη των παιδιών».

Αρχικό κείμενο

Γράφαμε νωρίτερα πως φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Παλαιοχώρι Σάμου.

Δυστυχώς προ ολίγου ΄ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο έπεσε στην περιοχή του Αγίου Μηνά.

Πιθανότοτατα επιχειρούσε να πάρει νερό και ήταν ενοικιασμένο από την Πυροσβεστική για την κατάσβεση φωτιάς στο νησί. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που ενδεχομένως φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις για να διασώσουν το πλήρωμα. Ωστόσο σύμφωνα με αναφορές από κατοίκους του νησιού ο πιλότος είναι νεκρός. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την υγεία του υπόλοιπου πληρώματος

Πρόκειται για ενοικιαζόμενο ουκρανικό ελικόπτερο τύπου Μi8 με τριμελές ξένο πλήρωμα και έναν Έλληνα σύνδεσμο.

Το ελικόπτερο είχε σταλεί νωρίτερα στην πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00 στον όρμο της Πλάκας. Στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται αυτή την ώρα 48 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

Στην φωτογραφία από το samos24 φαίνεται η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

https://www.youtube.com/watch?v=yhVCiIhl1pE

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος