Κοινωνία

Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι και ένας Έλληνας για μεταφορά μεταναστών

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε για την προσάραξη ταχύπλοου σκάφους στις Φάνες, σύμφωνα με το ertnews.gr

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν, ένα περιπολικό σκάφος και δυο οχήματα, που εντόπισαν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν οι 2 διακινητές, Τούρκοι υπήκοοι, ηλικίας 20 και 23 ετών. Στη συνέχεια, μετά από έρευνες των στελεχών του Λιμενικού με την συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, εντοπίστηκαν 4 αλλοδαποί.

Επιπρόσθετα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό 66χρονο ημεδαπό, να μεταφέρει και να αποβιβάζει σε πολεοδομικό συγκρότημα της Ρόδου ακόμη 5 αλλοδαπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι συνελήφθησαν, ενώ οι επιβάτες του σκάφους στο σύνολο τους αναγνώρισαν τον 20χρονο και τον 23χρονο ως διακινητές και οι 5 εξ’ αυτών οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την παραλία στην πόλη της Ρόδου, αναγνώρισαν τον 66χρονο ως τον οδηγό του οχήματος που τους παρέλαβε και τους μετέφερε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σκάφος, το Ι.Χ.Ε. όχημα, 3 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 1.320€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανακοινώθηκε «Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ