Κοινωνία

Βρετανία: Πρώτη μέρα ψηφοφοριών για τον επόμενο ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργό

Οκτώ υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών στην Βρετανία με την πρώτη ψηφοφορία σήμερα. Ψηλά στην ατζέντα όλων οι φοροελαφρύνσεις καθώς η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι προτεραιότητα για τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχηρά ονόματα αλλά και λιγότερο γνωστά, εξασφάλισαν την υποστήριξη 20 τουλάχιστον συναδέλφων τους, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει  και αυτό ήταν μία έκπληξη,  ο πρώην υπουργός Υγείας και αυτός που ξεκίνησε το “τσουνάμι’ των παραιτήσεων ο Σάτζιντ Τζάβιντ.

Ψηλά στην ατζέντα όλων των υποψηφίων είναι οι φοροελαφρύνσεις, προκειμένου να πείσουν τους συναδέλφους τους βουλευτές να τους ψηφίσουν. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 15:30 έως τις 17:30 ώρα Ελλάδος και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 19:00.

Το παρασκήνιο είναι πολύ έντονο μέσα στο κόμμα, καθώς η παραδοσιακή δεξιά προσπαθεί να σταθεί ενωμένη πίσω από έναν-μία υποψήφι0-υποψήφια στην τελική δυάδα, ώστε πιθανότατα να σταθεί απέναντι στον Ρίσι Σούνακ, που έχει το μεγαλύτερο ρεύμα δηλωμένων υποστηρικτών.

Ο Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων στις ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό, είπε ότι είναι η τελευταία του εμφάνιση σήμερα και την επόμενη εβδομάδα θα αναλάβει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός. Στη συνέχεια κλείνει η Βουλή και όταν θα ξανανοίξει το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει έναν-μία νέα πρωθυπουργό.

Σε έναν πολιτικό ελιγμό το Συντηρητικό Κόμμα κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του εαυτού του, κατά της δικιάς του κυβέρνησης. Σε αυτό προχώρησε για να αποφύγει την πρόταση μομφής που έκανε χθες το εργατικό κόμμα και δεν την δέχτηκε ο Μπόρις Τζόνσον.

Επικρατέστερη πρωθυπουργό δείχνουν την Πένι Μορντό οι δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...